Підготовка до свята для багатьох людей не менш цінна і радісна, ніж ніж саме торжество. Пасха – якраз такий випадок. Це чудова можливість втілити всі свої добрі думки в класичних стравах. А ще краще, якщо готувати частування всією сім'єю, тоді вже точно нікого не мине яскраве відчуття свята. Роздайте завдання: один фарбує яйця, інший розтирає глазур, третій збиває яйця для паски або перебирає родзинки – так все будуть причетні і веселі, а все явства здадуться у стократ смачніше. І так, зосередимося на пасці. Мені більше подобається використовувати у випічці свіжі пресовані дріжджі. На мій погляд, з ними здоба виходить легше, легше і ніжніше. В даному рецепті я використовую також пряжене молоко, що додасть пасці додатковий аромат, але цілком можливо використовувати і звичайне молоко. З цукатів в моєму великодньому хлібі будуть крім родзинок вишня, журавлина і курага, але це все за бажанням і смаку, так само як і спеції, які в кулінарії називають & quot; духами & quot; для випічки.
Паска x Інгредієнти
- 130-150 г цукрової пудри
- 0.5 ч. Л. соку лимона
Для глазурі:
- 1 білок
Для опари:
- 25 г свіжих або 13 г сухих дріжджів
- 130 г борошна
- 200 мл топленого молоко
- 15 г цукру
Для тіста:
- 350-400 г борошна
- 150 г цукру
- 150 г м'якого вершкового масла
- 30 мл рослинного масла
- 120 г жовтків (це 5-6 шт.)
- 100 г родзинок
- 100 г цукатів (журавлина, вишня, курага)
- 60 мл коньяку ( рома)
- 1 стручок ванілі
- мелені кардамон, мускатний горіх, імбир (по щіпці)
- сіль
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Ізюм промиваємо, цукати нарізаємо і все разом заливаємо коньяком (ромом). Крок 2 Пряжене молоко підігріваємо приблизно до 40 градусів (ні в якому разі не перегрівайте, інакше дріжджі загинуть) і заливаємо їм розтерті з цукром і борошном дріжджі, перемішуємо і на півгодини залишаємо в теплому місці. Крок 3 Ізюм та цукати проціджуємо і підсушують на паперовому рушнику, коньяк зберігаємо. Крок 4 У великій мисці змішуємо опару з цукром, розм'якшеним вершковим маслом і рослинним, жовтками, що залишився коньяком, насінням ванілі, спеціями і сіллю. Вимішуємо все до однорідності. Додаємо просіяне борошно, родзинки і цукати. Замішуємо однорідне м'яке тісто. Тісто виходить досить липке, але це не повинно лякати. Ділимо його навпіл і розкладаємо по змазаним маслом формам, заповнюючи їх на 2/3 об'єму, і даємо піднятися в теплому місці 1-1.5 години. Крок 5 Випікаємо в духовці при температурі 160-170 градусів хвилин 45-50. Можна перевірити дерев'яною паличкою. Потім паски повністю охолоджуємо. Крок 6 Для глазурі збиваємо вінчиком цукрову пудру з яєчним білком і соком лимона і поливаємо паски. Прикрашаємо по своєму смаку. Даємо глазурі повністю застигнути. Господині на замітку
При бажанні, в тісто також можна додати цедру апельсина або лимона, кілька ниток шафрану.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!