КУЛИЧ безглютенові

Рецепт безглютенового паски був спеціально створений для тих, хто певних причин не вживає в їжу страви зі звичайною пшеничним борошном, що містить клейковину. Слід зауважити, що така випічка виходить не менш смачною, ніж традиційна. Та й зовнішній вигляд безглютенових пасок викликає найпозитивніші емоції! Але і це ще не все. Приготування безлютенових пасок займає в рази менше часу, в порівнянні з традиційними. Тому, цілком можливо, така випічка викличе гастрономічний інтерес і у людей, які не потребують харчових обмеженнях.

Інгредієнти

  • родзинки – 40 г
  • кокосове масло – 120 г + ще трохи для змащування форм
  • кукурудзяний крохмаль – 100 г
  • картопляний крохмаль – 50 г
  • рисове борошно – 50 г
  • соєвий білок – 5 г
  • кукурудзяна мука – 100 г
  • тростинний цукор – 70 г
  • ванільний цукор – 5 г
  • сіль – 3 г
  • сода – 10 г
  • соєве молоко – 120 г

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Підготуйте інгредієнти для безглютенового паски. Перш за все родзинки ретельно промийте проточною водою і помістіть в мисочку. Залийте теплою водою і залиште на 15 хвилин при кімнатній температурі. Крок 2 Підготуйте форми для пасок. Виріжте з паперу для випічки кола по діаметру денець і змастіть з обох сторін кокосовим маслом. Помісити всередину форм так, щоб бічні поверхні теж були прикриті на 2-3 см. Крок 3 Духовку нагрійте до 180 ° C. Всі сухі інгредієнти, крім соди, просійте у велику миску і перемішайте. Влийте молоко. Знову перемішайте. Додайте кокосове масло, соду і обсушену родзинки. Ретельно вимісити. Крок 4 Тісто відразу ж розкладіть по підготовлених формам. Наповнюйте їх не більше ніж на 3/4 висоти: такий запас необхідний для підйому пасок в процесі випікання. Крок 5 Поставте форми з тестом в духовку і випікайте 30-40 хвилин. Якщо верхівки пасок почнуть сильно зарумяніваться, накрийте їх вирізаними з кулінарного пергаменту колами або фольгою. Крок 6 Дайте безглютенових паскам трохи охолонути у формах під рушником. Потім покладіть їх набік і залиште на 5 хвилин. Після чого акуратно помістіть паски на решітку і дайте повністю охолонути. Корисна порада

В тісто безглютенових пасок можна додати не тільки родзинки, але і інші сухофрукти (курагу, чорнослив, в'ялену журавлину), цукати, а також рубані волоські горіхи або мигдаль.

До речі

Готовність безглютенових пасок визначається точно так же, як і у випадку з традиційними. Тобто, берете дерев'яну шпажку, проколюєте нею випічку і виймаєте. Якщо паличка суха, паски готові.
& nbsp;

0/5 (0 Reviews)