Бахарат, або Бхарат, по-арабськи означає просто & laquo; спеції & raquo ;, тому використовують цю суміш у всіх видах наслідках гарячих страв, а точного рецепту не існує. У магазинах іноді зустрічається готова суміш sebah baharat & ndash; тобто & laquo; суміш семи спецій & raquo ;. У Бахрейні та Омані бахарат готують з сушеними Лайма і шафраном, в Туреччині основою бахарата буде сушена м'ята, в Тунісі & ndash; сушені рожеві бутони і кориця. До риби краще всього підходить ось цей варіант, сирійський. Якщо у вас немає коптильні, можете виконувати всі кроки до №4 включно, а потім укласти рибу на решітку в листі, в сам лист насипати підкопчені чайне листя, поставити його в духовку, розігріту до 120 & deg; С, і готувати близько години.
Інгредієнти
- 1 велика морська форель вагою 4-6 кг
- велика морська сіль з розрахунку 2 ст . л. солі на 1 кг риби
Для суміші спецій бахарат:
- 8 паличок кориці
- 2 невеликих мускатних горіха
- 3 ст. л. запашного перцю горошком
- 2 ст. л. гвоздики
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Очистіть форель від луски. Видаліть у риби голову, хвіст і плавники. Подрежьте реберні кістки, видаліть хребет, зробіть 2 філе на шкірі. Крок 2 Натріть рибу сіллю, втираючи її руками. Викладіть ємності для засолу подвійним шаром пергаменту. Насипте на пергамент половину солі (виходячи із зазначеного співвідношення солі і риби), покладіть філе, посипте сіллю. Загорніть пергамент, покладіть на рибу не дуже важкий прес і поставте в прохолодне місце на 24 год. Крок 3 Для суміші спецій бахарат натріть мускатний горіх на самій дрібній тертці, коричневі палички розламайте на дрібні шматочки і потовчіть в ступці з іншими спеціями або сміливі в кавомолці . Змішайте з мускатним горіхом, покладіть в герметично закривається контейнер. Крок 4 Вийміть рибу з розсолу, проколіть в самій товстій частині шилом, всуньте шпагат і підвісьте на 1 ч, щоб стік розсіл і риба подвяліть. Рясно натріть рибу сумішшю спецій бахарат з обох сторін. Залиште на 2 ч. Потім промийте рибу в холодній воді і обсушити. Крок 5 Покладіть рибу на дошку, зміцните дерев'яними кілочками і встановіть дошку в центр коптильні. Готуйте 5 хв. на сильному вогні, потім засипте вогонь стружками з вільхи або ялівцю. Готуйте при 85-100 ° С від 40 хв. до 1 год в залежності від розміру риби. Повністю остудіть і подавайте як закуску з житніми булочками. До речі
Щоб зробити турецька бахарат, змішайте 2 ст. л. сушеної м'яти, 2 ст. л. чорного перцю горошком, 3 ст. л. насіння зіри, 1 ч. л. свіжонатертого мускатного горіха, 2 ст. л. насіння коріандру, 1 ст. л. цілої гвоздики, насіння з 10 коробочок кардамону і невеликий шматочок кориці в ступці або кавомолці і подрібніть. Для туніського бахарата потрібно подрібнити разом в рівних кількостях сушені рожеві пелюстки або бутони, чорний перець горошком і корицю.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!