Італійські кекси зазвичай більш сухі, ніж їх побратими з інших європейських країн. А все тому, що кекс в Італії часто подають з чаркою десертного вина, а не з чаєм або кавою. Та й за технологією приготування цей кекс більше схожий на бісквіт. Але не турбуйтеся! Розумні італійські кондитери знайшли спосіб додати кексу насичений вершковий смак за допомогою маскарпоне.
Інгредієнти
- 300 г борошна
- 100 г картопляного крохмалю
- 3 яйця
- 250 г цукру
- 200 г маскарпоне
- 200 мл молока
- 16 г розпушувача
- 70 г вершкового масла
- 1 ч. л. екстракту ванілі
- терта цедра 1 лимона
- 100 г шоколаду
- цукрова пудра
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 1. Розігрійте духовку до 170 ° С. Розтопити вершкове масло і остудіть. Крок 2
2. Розбийте яйця в чашу міксера, додайте цукор і збивайте, поки маса не подвоїться в обсязі, стане пишною і повітряної. Додайте маскарпоне і втрутився його в яєчну суміш на середніх оборотах міксера. Крок 3 3. Додайте ванільний екстракт, лимонну цедру, влийте молоко і розтоплене вершкове масло. Крок 4
4. Просійте борошно з розпушувачем і крохмалем і втрутився її в тісто за допомогою лопатки. Крок 5
5. Наріжте шоколад дрібними шматочками (або використовуйте шоколад в Коллет) і змішайте з тестом. Крок 6
6. Змастіть маслом і злегка присипте борошном високу форму для кексу з трубкою посередині діаметром 26 см. Вилийте в форму тісто, розрівняйте поверхню. Випікайте 45-50 хв., До готовності. Перевірте готовність дерев’яною паличкою, вона повинна виходити сухою з кексу. Крок 7 7. Остудіть кекс в формі на решітці, а потім перекладіть на блюдо. Посипте цукровою пудрою. До речі
Вибираючи шоколад для цього кексу, віддайте перевагу досить солодкого шоколаду з вмістом какао не менше 60%. Занадто гіркий шоколад не підійде він буде погано поєднуватися з вершковим смаком, який додає кексу маскарпоне.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!