КАПЛУН З рожевих пелюсток І КОРИАНДРОМ ПО-Давньоримський

Жив-був в Древньому Римі гідний громадянин і страшний гурман по імені Апиций. Кажуть, наклав на себе руки, дізнавшись, що на черговий бенкет на 158 патриціїв у нього не вистачить грошей. Інші, правда, вважають, що його взагалі на світі не було, і все це казки. Але нам він (або інша операційна система) цікавий перш за все як джерело кулінарних знань. Книга Апіція, справжнісінька, повна автентичних давньоримських рецептів, & ndash; жахливо цікава річ. Знаючи латинь хоча б трохи, в ній цілком можна розібратися. Хоча що таке & laquo; ліквамен & raquo ;, що вимірюється чашками, ми так і не зрозуміли, замінивши цей таємничий інгредієнт вином & ndash; у них там навколо Колізею його все споживали у великих кількостях.

Інгредієнти

  • 1 підготовлений каплун вагою приблизно 1,5 кг
  • 1 стакан сухого червоного вина
  • 1 стебло цибулі-порею (тільки біла частина)
  • 1/2 склянки інжировим сиропу
  • 2 ст. л. насіння коріандру
  • невелика жменя сушених рожевих пелюсток
  • оливкова олія «екстра вірджин»
  • морська сіль
  • мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Білу частину цибулі-порею розріжте уздовж навпіл, ретельно промити, обсушити і дуже дрібно наріжте. Насіння коріандру покладіть на розігріту суху сковорідку і обсмажуйте на середньому вогні, струшуючи, 2-3 хв. Потім покладіть в ступку і розкришите досить крупно. Всипте в ступку рожеві пелюстки, перець і сіль; розітріть все разом. Відкладіть 1/2 ч. Л. Крок 2 Додайте в ступку подрібнений порей, розітріть. Перекладіть масу в миску і залийте вином; залиште на 30 хв. Потім влийте в суміш вина і спецій 1/2 склянки оливкової олії, перемішайте вилкою. Крок 3 Тепер вам потрібно вогнетривка форма для запікання або велика сковорода зі знімною/жароміцної ручкою. Якщо у вас такої немає, обмотайте ручку наявної сковороди в кілька шарів фольги. Каплуна цілком обсмажте в такій сковороді в шарі масла не менше 1 см на сильному вогні з усіх боків до золотистої скоринки приблизно 15 хв., Весь час повертаючи. Обережно, масло буде бризкатися! Полийте каплуна приблизно 1/3 суміші вина з прянощами і маслом, смажте ще 5-7 хв. Крок 4 Переставте сковороду в розігріту до 200 ° С духовку. Запікайте 40-60 хв., Часто змащуючи винною сумішшю. Коли птах майже готова, змішайте інжировим сироп з відкладеним сумішшю прянощів. В останній раз, за ​​5 хв. до готовності, змастіть каплуна сиропом по можливості з усіх боків. Підігріте блюдо змастіть по центру сиропом з прянощами. Викладіть на нього готову птицю, так само змастіть сиропом. Дайте постояти 10 хв. і подавайте. До речі

Під час відсутності каплунів в довколишніх магазинах візьміть молодого півника & ndash;
але не бройлера, а & laquo; вільного випасу & raquo ;. Сушені рожеві пелюстки або бутони
продаються в чайних магазинах & ndash; є суміш з чайними пелюстками, а є троянди без
домішок, їх і шукайте. А інжировим сироп & hellip; ми взяли сироп від вірменського інжір-
ного варення. Чи не знаємо вже, що вони там у себе в Стародавньому Римі під цим розуміли.

0/5 (0 Reviews)