Ви можете назвати це блюдо холодцю або холодцем – різниці ніякої немає. Найважливіше: тут використовується баранина, яку для подібних страв вибирають не так часто, як яловичину та свинину. Не лякайтеся холодної баранини і, якщо любите холодцю і холодці перевірте наш рецепт на практиці.
Інгредієнти
- бараняча нога – 2 шт
- бараняча лопатка – 600 г
- цибулина – 1 шт
- крупа перлова – 3-4 ст. л.
- лавровий лист – 1 шт
- 2-3 горошини чорного перцю
- сіль
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Баранину вимити, покласти в каструлю з холодною водою, довести до кипіння, зняти піну, додати цибулю і варити на слабкому вогні протягом 3,5 год. Перекласти м'ясо на обробну дошку, бульйон процідити. Крок 2
Зняти м'ясо з кісток і дрібно порубати. Крупу промити. Покласти в проціджений бульйон м'ясо, перловку і лавровий лист. Приправити сіллю і перцем, довести до кипіння. Зменшити вогонь і варити 1 год. Видалити лавровий лист. Розлити холодець в форми, дати охолонути до кімнатної температури, потім переставити в холодильник до повного застигання на 6-8 ч.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!