Холодець останнім часом незаслужено втрачає звання царя & nbsp; святкового столу. Одні не хочуть довго возитися, інші вважають його занадто простим, трохи & nbsp; ледве не сільським стравою. Нам здається, що не праві ні перші, ні другі. Мороки з холодцем нітрохи & nbsp; не більш, ніж з будь-яким & laquo; складносурядні & raquo; салатом, до того ж на відміну від салату холодець готують & nbsp; напередодні. А що стосується характеристики & laquo; сільський & raquo ;, то це плюс, а не мінус. Тільки в селах & nbsp; і вміють накрити столи на 30 & ndash; 50 осіб, та так, щоб ніхто не пішов голодним.
Інгредієнти
- великі зачищені свинячі ніжки – 4 шт.
- велика морквина – 1 шт.
- цибуля ріпчаста середнього розміру – 1 середня цибулина
- великий корінь петрушки – 1 шт.
- м'якоть яловичини (шия або лопатка) – 1,5 кг
- лист лавровий – 1 шт.
- часник великий – 3-5 зубчиків
- приправа хрін і гірчиця для подачі
- сіль і мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Свинячі ніжки ошпарьте крутим окропом. Складіть у велику каструлю, залийте холодною водою так, щоб вона покрила ніжки шаром в 2-3 см і на невеликому вогні доведіть до кипіння. Зніміть шумівкою піну. Крок 2 Овочі розріжте навпіл і колесо до воза на сухій розжареній сковороді 5 хв. Додайте їх в каструлю з ніжками і варіть на самому мінімальному вогні 5 ч. Крок 3 Додайте в каструлю яловичину разом з лавровим листом, перцем і сіллю за смаком, доведіть до кипіння, варіть ще 1,5-2 ч. Викладіть з каструлі м'ясо і овочі. Бульйон процідіть через кілька шарів марлі або полотняну серветку, накрийте кришкою і залиште в теплому місці. Крок 4 Якщо ви хочете використовувати свиняче м'ясо в холодці, видаліть з ніжок всі кісточки, м'якоть дрібно порубати. Розварену яловичину розберіть на шматочки. Часник подрібніть. Крок 5 Покладіть нарубані м'ясо в форми для холодцю, зверху присипте часником. Тонким струменем вливайте проціджений бульйон, злегка перемішуючи виделкою. Накрийте плівкою і поставте на холод на 6-8 ч. Крок 6 Коли холодець застигне (приблизно через 3-4 год, залежно від обсягу форми), акуратно зніміть тупим боком ножа або ложкою піднявся наверх жир. Переверніть форму на велике блюдо, накрийте гарячим рушником і струсіть; зніміть форму. Наріжте холодець на порційні шматки і подавайте з хріном і гірчицею. До речі
Якщо м'ясо нарубати занадто дрібно, то холодець буде дуже щільним, майже непрозорим. Ми радимо рубати м'ясо шматочками по 0,5 & ndash; 0,7 см. Від того, як буде нарубаю м'ясо, залежить остаточний вигляд холодцю.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!