Гратен можна приготувати з чого завгодно. Ми обрали картоплю – солодкий і звичайний. Гратен з бататом і шпинатом під вершково-часниковим соусом, посипаний тертим пармезаном – це ж дуже смачно & nbsp; Головне & ndash; & nbsp; НЕ перепалити корочку, але щоб і & nbsp; серцевина страви & nbsp; пропеклась.
Інгредієнти
- 450 г батату
- 400 г картоплі
- 1 зубчик часнику
- 250 г свіжого шпинату
- 50 г твердого пікантного сиру типу пармезану
- 300 мл вершків жирністю 20%
- 30 г вершкового масла
- 1-2 гілочки чебрецю
- щіпка мускату
- сіль, перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Батат і картопля очистіть і наріжте поперек кружальцями завтовшки 3 мм. Крок 2 У сотейнику на тихому вогні доведіть до кипіння вершки разом з подрібненим зубчиком часнику і чебрецем. Зніміть з вогню, посоліть, поперчіть, накрийте кришкою і дайте охолонути. Крок 3 Шпинат складіть в друшляк (можна це робити в кілька прийомів), пролийте з чайника окропом, дайте стекти і гарненько притисніть листя до друшляк, щоб вичавити всю воду. Перекладіть в миску, посоліть, поперчіть і додайте мускатний горіх. Крок 4 Форму для запікання добре змастіть вершковим маслом. Викладіть на дно по половині кружечків картоплі і батату, зверху шпинат, потім знову шар картоплі. Влийте в форму часникові вершки (чебрець приберіть), посипте тертим сиром. Крок 5 Запікайте в розігрітій до 180 ° С близько години, поки вся картопля не стане м'яким, а гратен не покриється золотистою скоринкою.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!