Гарячого копчення ОКОРОК НА СВЯТКОВИЙ СТІЛ

Ніжний окіст прикрасить будь-який святковий стіл. А якщо його ще й злегка подкоптіть, вийде ідеальне частування в дусі світових кулінарних трендів. Сидячи в новорічну ніч на дивані, так приємно вдихати аромат багаття і згадувати довгі дружні посиденьки.

Інгредієнти

  • 2 кг свинячого окосту з жирком одним шматком
  • 1 ст. л. вустерського соусу
  • 1 ст. л. майонезу
  • тріска для копчення

Для розсолу-соленада:

  • 1 головка часнику
  • 1 ст. л. меленої солодкої паприки
  • 5 ст. л. коричневого цукру
  • 4 ст. л. солі

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Для соленада роздавите зубчики часнику (можна не очищати), покладіть в каструльку, влийте 200 мл холодної води, додайте цукор, сіль і паприку. Доведіть до кипіння, варіть 5 хв. Остудіть, змішайте з 3 л холодної води. Крок 2 Опустіть окіст в соленад і притисніть вантажем (м'ясо повинно бути повністю занурене у воду) і залиште в холодному місці на 12-36 год. Крок 3 Розігрійте духовку до 140 ° С. Обсушити окіст і змастити сумішшю майонезу і вустерського соусу. Покладіть на варту в листі ґрати, поставте в нижню третину духовки, запікайте 2 ч. Крок 4 Викладіть м'ясо на дошку, дайте полежати під фольгою 10 хв. Тим часом деко промийте, висушіть. Насипте на деко тріску. Наріжте м'ясо порційними шматками, викладіть на решітку. Тріску підпаліть пальником. Поставте зверху решітку з окостом. Дуже швидко закрийте всю конструкцію великим лотком або фольгою і дайте подкоптіть 10 хв. Відразу ж подавайте.

5/5 (1 Review)