ФРАНЦУЗЬКА Баранов ніжки з чебрецем і часником

Щоб отримати гарну корочку, перед подачею поставте баранячу ніжку під сильно розігрітий гриль.

Інгредієнти

  • 1 задня ніжка баранчика вагою 1,8 кг
  • 10-12 гілочок чебрецю
  • 4 головки часнику
  • дижонская гірчиця
  • оливкова олія
  • велика морська сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Заздалегідь підготуйте баранину. Акуратно надріжте стегнову частину вздовж кістки і видаліть її, підрізаючи суглоб і обрізаючи м'ясо навколо, залишивши на місці кістка гомілки. Це робити необов'язково, але таким чином підготовлену ніжку набагато легше нарізати – і виглядає вона святково. Крок 2 Покладіть ногу в підходящу ємність і щедро натріть сіллю з усіх боків (всередині розрізу теж). Закрийте плівкою або кришкою і поставте в холодне місце мінімум на 12 год, краще на 24-36 год. Потім ретельно промийте м'ясо від солі, обсушити паперовими рушниками. Крок 3 Розігрійте духовку до 230 ° С. Натріть м'ясо з усіх боків (і зсередини) сумішшю оливкової олії і гірчиці (1: 1). Покладіть в деко. Поруч укладіть розрізані навпіл головки часнику. Посипте чебрецем. Щільно закрийте деко фольгою і поставте в духовку. Крок 4 Через 15 хв. зменшите температуру в духовці до 130 ° С. Запікайте ногу 3 ч. Часник потрібно вийняти через 40 хв. запікання і зберегти для подачі, а фольгу знову дуже щільно закрить.Запечь так ногу можна заздалегідь. Крок 5 Перед подачею видаліть фольгу і при бажанні полийте м'ясо ще маслом.

0/5 (0 Reviews)