Дуже щільне блюдо для тих, кому потрібно багато працювати і рухатися.
Інгредієнти
- 8 великих яєць С0 або СВ
- 150 г тертого пармезану
- 1 кулька (100-120 г) моцарели
- 150 г шинки
- 600 мл молока жирністю 3-6%
- 2 ст. л. вершкового масла
- 2 ст. л. з гіркою борошна
- тертий мускатний горіх на кінчику ножа
- сіль, мелений білий перець
- хрусткий багет для подачі
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Зваріть яйця круто, 9 хв. Покладіть в холодну воду, трохи остудіть, акуратно очистіть і розріжте уздовж навпіл.
Крок 2 В сотейнику обсмажте борошно з маслом до бежевого кольору, 2-3 хв. Зніміть з вогню, влийте холодне молоко, перемішайте віночком до однорідності. Поверніть на середній вогонь, варіть, весь час помішуючи, 4 хв. Вмішайте пармезан і терту моцарелу, приправте сіллю, перцем і мускатним горіхом.
Крок 3 Розігрійте духовку до 180 ° С. Дрібно порубати шинку (на подобу фаршу). Вийміть з яєць жовтки, розкришите виделкою, трохи посоліть, поперчіть, змішайте з шинкою і 1-2 ст. л. соусу.
Крок 4 Нафаршіруйте яйця сумішшю і викладіть в невелику глибоку форму для запікання.
Крок 5 Залийте яйця сирним соусом, запікайте в верхній третині духовки до рум’яної скоринки, приблизно 15 хв. Подавайте з багетом.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!