Фаршировані яйця з сирним соусом

Дуже щільне блюдо для тих, кому потрібно багато працювати і рухатися.

Інгредієнти

  • 8 великих яєць С0 або СВ
  • 150 г тертого пармезану
  • 1 кулька (100-120 г) моцарели
  • 150 г шинки
  • 600 мл молока жирністю 3-6%
  • 2 ст. л. вершкового масла
  • 2 ст. л. з гіркою борошна
  • тертий мускатний горіх на кінчику ножа
  • сіль, мелений білий перець
  • хрусткий багет для подачі

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Зваріть яйця круто, 9 хв. Покладіть в холодну воду, трохи остудіть, акуратно очистіть і розріжте уздовж навпіл.

Крок 2 В сотейнику обсмажте борошно з маслом до бежевого кольору, 2-3 хв. Зніміть з вогню, влийте холодне молоко, перемішайте віночком до однорідності. Поверніть на середній вогонь, варіть, весь час помішуючи, 4 хв. Вмішайте пармезан і терту моцарелу, приправте сіллю, перцем і мускатним горіхом.

Крок 3 Розігрійте духовку до 180 ° С. Дрібно порубати шинку (на подобу фаршу). Вийміть з яєць жовтки, розкришите виделкою, трохи посоліть, поперчіть, змішайте з шинкою і 1-2 ст. л. соусу.

Крок 4 Нафаршіруйте яйця сумішшю і викладіть в невелику глибоку форму для запікання.

Крок 5 Залийте яйця сирним соусом, запікайте в верхній третині духовки до рум’яної скоринки, приблизно 15 хв. Подавайте з багетом.

0/5 (0 Reviews)