Фарширована грудка індички – не менше святкове блюдо, ніж запечена цілком індичка. Приготувати таку страву можна на будь-яке свято.
Інгредієнти
- філе грудок індички – 1 кг
- ковбаса варена – 200 г
- сир російський – 100 г
- сир з блакитною пліснявою – 100 г
- базилік – 3 гілочки
- масло оливкове – 1 ст. л.
- сіль, мелений чорний перець
Для соусу:
- базилік – 2 гілочки
- майонез – 200 г
- оцет винний білий – 2 ч. л .
- цукор – 1/2 ч. л.
- сіль – 1/2 ч . л.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Грудки індички вимити, обсушити, укласти на робочу поверхню і, тримаючи ніж паралельно їй, зробити в кожній грудях глибокий поздовжній надріз, не доходячи до протилежного краю 1,5 см. Розкрити філе як книгу, помістити між двома шарами плівки і розкачати качалкою в тонкий пласт. Розстелити на робочій поверхні харчову плівку і розкласти грудки так, щоб вийшов квадрат зі сторонами 25-30 см. Посолити, поперчити. Крок 2
Ковбасу і російський сир нарізати тонкими скибочками, сир з пліснявою – маленькими кубиками. Базилік промити, обсушити, крупно порізати. Посипати філе індички зеленню. Зверху покласти шматочки ковбаси. Крок 3
Викласти скибочки російського сиру, присипати кубиками сиру з блакитною цвіллю. Крок 4
З допомогою плівки згорнути філе з начинкою в рулет. Крок 5
Туго перев'язати рулет мотузкою. Викласти на змащене маслом деко і запікати в розігрітій до 170 ° С духовці 1 год 30 хв., Час від часу поливаючи соком, що виділяється. Крок 6
Приготувати соус. Базилік промити і подрібнити. У мисці змішати майонез, винний оцет, цукор, базилік і сіль. Прибрати в холодильник. Готовий рулет розрізати на скибочки товщиною 1 см і розкласти на підігрітому блюді. Подати з охолодженим соусом.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!