Готувати капусту в свято ?! Навряд чи хтось зважиться & nbsp; на такий експеримент … поки не ознайомиться з цим рецептом. Цей & ndash; без удаваної скромності & ndash; & nbsp; кулінарний шедевр здатний скласти гідну конкуренцію хоч кулеб'яці, хоч гусака з яблуками, & nbsp; ставши справжньою прикрасою будь-якого урочистого застілля.
Інгредієнти
- 1 качан капусти вагою близько 2 кг
- 400 г м'якоті телятини
- 400 г м'якоті пісної свинини
- 200 г бекону
- 1 великий квадрат жирової свинячий сітки (або 300 г тонких скибок бекону)
- 2 зубчики часнику
- 2 цибулини шалот
- 3 середні цибулини
- 3 середні морквини
- 1 стакан курячого бульйону
- 6 ст. л. молока
- 2 шматки білого хліба
- 1 яйце
- 8 гілочок петрушки
- 2 стебла зеленої цибулі
- по 1 щіпці спецій: меленого білого перцю, мускатного горіха, гвоздики і імбиру
- букет гарні
- 2 ст. л. вершкового масла
- 1 ст. л. рослинного масла
- сіль, мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Видаліть зовнішні, найжорсткіші листя у капустини, помістіть його у велику каструлю з киплячою водою і варіть 20-25 хв. Потім дайте стекти воді і охолодіть капусту. Гострим невеликим ножем виріжте качан «конусом». Крок 2 З хліба зріжте кірку. Подрібніть часник і цибулю-шалот. Розігрійте масло в маленькій сковорідці і обсмажте на ньому цибулю і часник на середньому вогні до золотистого кольору, 10 хв. Підігрійте молоко і розмочити в ньому хлібний м'якуш. Розімніть виделкою до однорідності. Крок 3 Пропустіть через м'ясорубку телятину, свинину і бекон. Петрушку і зелений лук порубати ножем і додайте в отриманий фарш разом з обсмаженими цибулею і часником, розмоченим в молоці хлібом, яйцем, спеціями, сіллю і перцем. Ретельно вимісити. Крок 4 Поставте качан капусти зрізаної качаном вгору і акуратно відігніть перші, зовнішні листя. Надріжте їх зсередини біля основи і відігніть наступні листя. Таким чином «розкрийте» весь качан до самої середини (він повинен стати схожим на розквітла квітка). Переверніть качан і видаліть кілька листів з середини. Крок 5
Покладіть всередину половину фаршу, потім починайте закривати листя, поміщаючи між ними по столовій ложці фаршу. Останніми, зовнішніми листям закрийте повністю весь качан і оберніть його свинячий жирової сіткою. Крок 6
Розігрійте духовку до 220 ° С. Подрібніть цибулю і моркву. Розтопити вершкове масло у великій жароміцної каструлі з товстим дном і кришкою (краще чавунної) і на середньому вогні обсмажте в ньому цибулю і моркву 10 хв. Додайте букет гарні, посоліть, поперчіть, влийте бульйон і покладіть фаршировану капусту. Закрийте кришкою і запікайте 1,5 ч. Крок 7 Викладіть готову капусту на блюдо і наріжте на порції. Процідіть густий бульйон, що утворився в каструлі в процесі запікання, і подайте його окремо як соус.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!