Цю дораду, запечену в духовці саме так & nbsp; готують в Греції і називають забавним словом Ципурія. У самому способі приготування запеченої доради нічого складного немає, а ось знайти до цієї страви відмінні грецькі оливки і вино & ndash; & nbsp; треба ще постаратися! & nbsp; Хоча … Якщо на кухні вже є така свіжа риба, ви постаралися і вам зарахується.
Інгредієнти
- дорада – 4 шт. (По 300-400 г кожна)
- часник – 4 зубчики
- лимон великий – 1 шт.
- петрушка – 6 гілочок
- цибуля – 1 шт.
- масло оливкове
- пшеничні хлібні крихти – 100 г
- сіль і мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
дораду перш ніж запекти в духовці треба підготувати. Якщо риба з лускою, очистіть її і випатрати. Швидко промийте і повністю обсушити паперовим рушником. Голову не відрізайте. Крок 2
Очищені зубчики часнику роздушіть широкою стороною ножа. Так його аромат буде сильніше. Лимон розріжте навпіл. Одну половину наріжте тонкими кружальцями, з другої вичавіть сік, не допускаючи в нього попадання кісточок. Крок 3
Дрібно наріжте петрушку і очищену цибулину. Тепер можна приступати до приготування доради, запеченої в духовці або по-грецьки Ципурія! Крок 4
Збийте в мисці блендером суміш з 6 ст. л. оливкового масла, лимонного соку, петрушки, цибулі, солі і перцю до однорідності. Крок 5
Додайте крихти і залиште на 5-7 хв. Крихти повинні набрякнути і збільшитися в розмірі в 2-3 рази. Панірувальні сухарі для приготування доради не підходять, якщо тільки сухарі панко. Крок 6
Кожну рибу покладіть на великий аркуш паперу для випічки. В даному випадку для запікання краще використовувати деко, а не форму для випічки, тому без паперу не обійтися. Крок 7
На рибу покладіть кілька гуртків лимона і по зубчику часнику. Якщо хочете, щоб риба, запечена в духовці була яскравіша за смаком, покладіть додаткові гуртки лимона в “черево”, попередньо натер його сумішшю солі і меленого перцю. Посипте дораду хлібними крихтами. Збризніть залишилася оливковою сумішшю. Крок 8
Щільно упакуйте рибу, щоб при запіканні доради весь пар залишився всередині «конверта». Тільки залиште навколо риби деякий вільний простір, не треба дораду щільно загортати. Запікайте в розігрітій до 180 ° С духовці 15-20 хв. або до повної готовності. Розкладіть конверти по тарілках, розріжте вгору, розгорніть папір. Збризніть рибу оливковою олією і подавайте.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!