Буженина з яловичини в мультиварці

Що може бути смачніше ніжних ароматних скибочок соковитої буженини. Приготуємо її в мультиварці, це найпростіший спосіб запікання. Мультиварка не дасть м’ясу пересмажиться або пересохнути, і до того ж, не треба стежити за процесом і постійно поливати м’ясо соком.

Інгредієнти

  • яловичина (м’якоть) 1 кг
  • часник (для кінцевого етапу) 6 шт.
  • приправа для м’яса 2 ч.л.
  • масло рослинне 2 ст.л..
  • сіль
  • перець чорний мелений
  • якщо плануєте перед запіканням шпигувати м’ясо, додаємо:
  • морква дрібна 1 шт.
  • лавровий лист
  • часник 2 шт.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Нарізати тонкими брусочками моркву і часник. Вимите м’ясо обсушуємо. Для приготування буженини в мультиварці найкраще використовувати яловичу вирізку, яка не має прожилок і абсолютно не деформується при обсмажуванні. Я не шпигувати м’ясо.

Крок 2 Шматок яловичини натерти з усіх боків сіллю і приправою для м’яса, наламати лавровий лист і обсипати м’ясо. Залишити на 30 хвилин, щоб м’ясо ввібрало аромати спецій.

Крок 3 Гострим ножем з вузьким лезом зробити в м’ясі на відстані 1,5-2 сантиметри один від одного отвору-кишеньки. Отримані отвори нашпигувати шматочками моркви і часнику.

Крок 4 В чашу мультиварки налити рослинне масло. Воду додавати не треба. М’ясо укласти в чашу, виставити режим «Жарка». Обсмажити на сильному вогні з усіх боків, вимкнути. Закрити мультиварку і клапан (у мене скороварка). Включити режим «Гасіння-м’ясо». Готувати 40 хв. (До закінчення часу приготування).

Крок 5 Дати м’ясу охолонути близько 30 хв. Вийняти і остудити на столі до повністю. Покласти м’ясо в фольгу, обсипати остигнула буженину крупно нарубаним часником і крупно змеленим перцем. Обов’язково прибрати на кілька годин в холодильник для дозрівання і ущільнення м’яса.

Крок 6 Нарізати яловичину на шматочки шириною приблизно 7-8 мм. Окремо подати хрін, гірчицю, томатний соус, салат зі свіжих сезонних овочів, овочеву нарізку, маринована цибуля.

0/5 (0 Reviews)