Бісквіт і фісташкове печиво з маринованими ягодами і соусом сабайон – винятково святковий десерт. & Nbsp; Процес його приготування постане перед вами таким вже тривалим і трудомістким, якщо чітко дотримуватися інструкцій А незвичайне поєднання ніжного бісквіту, не менше ніжна соусу сабайон з & nbsp; горіховим печивом і літніми ягодами оцінять всі ваші гості без винятку.
Інгредієнти
- по 100 г червоної і чорної смородини, вишні, ожини
- 200 г дрібної полуниці
- 30 г цукру
- 3 г лимонної кислоти
- по 200 г ягідного сорбета і пломбіру
Для бісквіта:
- 90 г білків
- 60 г жовтків
- 75 г борошна
- 75 г звичайного цукру
- 25 г коричневого цукру
Для горіхового печива:
- 85 г меленого мигдалю
- 40 г мелених очищених несолоних фісташок
- 100 г борошна
- 90 г вершкового масла
- 100 г цукру
- щіпка солі
Для сабайону:
- 100 г жовтків
- 10 г вершкового масла
- 100 г цукру
- 20 г очищених несолоних фісташок
- 150 г вершків жирністю від 33%
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Сорбет і пломбір злегка розм'якшити при кімнатній температурі, змішайте в чаші блендера до однорідності. Перекладіть в контейнер і приберіть в морозильник на 1,5-2 ч. Крок 2 Ягоди (за винятком смородини) наріжте рівними невеликими шматочками. Акуратно перемішайте все ягоди в мисці. Крок 3 Перетріть цукор з лимонною кислотою. Додайте до ягід і, струшуючи миску, перемішайте її вміст. Приберіть в холодильник на 1,5 ч. Кожні 30 хв. діставайте миску і, струшуючи, перемішуйте вміст. Крок 4 Для горіхового печива змішайте всі інгредієнти в чаші кухонного комбайна з насадкою для замішування тіста або ж швидко замісіть тісто силіконової лопаткою. Протріть тісто через велике сито на дошку. Крок 5 Сформуйте з отриманої «вермішелі» печива. Перекладіть на силіконовий килимок і приберіть в морозильник на 1 ч. Крок 6 Для бісквіта збийте білки і звичайний цукор в стійку піну. Жовтки збийте з коричневим цукром в пишну кремову масу. У три прийоми, акуратно перемішуючи лопаткою знизу вгору, додайте збиті білки до жовтків. Змішайте з борошном, щоб вийшло однорідне тісто. Крок 7 Розподіліть тісто по деку, застеленому папером для випічки. Повинен вийти рівний шар товщиною 1 см. Випікайте в духовці при 180 ° С 7-10 хв. Дістаньте з духовки і повністю остудіть. Крок 8 Спечіть в духовці горіхове печиво при 165 ° С, 14-15 хв. Дайте повністю охолонути і поламайте його на середні шматочки. Крок 9 Для соусу сабайон з цукру і 10 мл води варіть сироп до температури 130 ° С. Збийте жовтки до білого. Акуратно, при постійному перемішуванні, влийте в них сироп. Збивайте ще 1 хв. Остудіть майже до кімнатної температури. Крок 10 Подрібніть фісташки в блендері. Додайте вершкове масло. Змішайте до однорідності. Збийте до пишності вершки (повністю їх не збивайте, вони не повинні бути занадто щільними). Додайте фісташковий пасту в яєчно-цукрову суміш. Перемішайте. Додайте вершки і акуратно перемішайте. Крок 11 З бісквітного пласта виріжте кухлі формочками діаметром 6-7 см. На кожну тарілку викладіть по 1 кухоль. Полийте ягідним соком і викладіть ягоди. Потім ще один бісквіт, на нього знову ягоди. Полийте соусом сабайон, посипте крихтою з печива і прикрасьте кулькою або кнелей з суміші пломбіру і сорбета. Відразу подавайте.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!