Інгредієнти
Тісто | |
---|---|
Борошно | 300 г |
Цукор | 100 г |
Вершкове масло (холодне) | 150 г |
Яйця | 1 шт |
Розпушувач | 1 ч.л. |
Сметана | 2 ст.л. |
Начинка | |
Яблука (кисло-солодкі) | 500 г |
Цукор | 2-3 ст.л. |
Желе (яблучне або лимонне) | 1 пакетик |
Вода | 250 мл |
Кориця | 1/2 ч.л. (опціонально) |
Як приготувати (покроковий рецепт)
- Приготуйте тісто. У великій мисці змішайте борошно, цукор і розпушувач. Додайте холодне вершкове масло, порізане кубиками, і перетріть його з борошном до утворення крихт.
- Додайте яйце і сметану. Вбийте яйце і додайте сметану до борошняної суміші. Замісіть м’яке тісто. Загорніть його в харчову плівку і покладіть у холодильник на 30 хвилин.
- Підготуйте яблука. Очистіть яблука від шкірки, видаліть серцевину та наріжте їх тонкими скибочками. Злегка посипте цукром і корицею, якщо використовуєте.
- Розкачайте тісто. Дістаньте тісто з холодильника і розкачайте його на присипаній борошном поверхні до товщини 5 мм. Перекладіть тісто у форму для випікання, формуючи бортики.
- Викладіть начинку. Рівномірно розподіліть нарізані яблука по поверхні тіста.
- Випікайте пляцок. Поставте форму в розігріту до 180°C духовку і випікайте 25-30 хвилин, поки тісто не стане золотистим, а яблука не стануть м’якими.
- Приготуйте желе. Розчиніть вміст пакетика желе в 250 мл гарячої води, дотримуючись інструкцій на упаковці. Дайте желе трохи охолонути, щоб воно почало злегка застигати.
- Полийте желе поверх яблук. Дістаньте пляцок з духовки і обережно полийте його трохи охолодженим желе, рівномірно розподіляючи його поверх яблук.
- Охолодіть і подавайте. Поставте пляцок у холодильник на 1-2 години, щоб желе повністю застигло. Наріжте на порційні шматочки перед подачею.
Смачного! Цей яблучний пляцок в желе стане чудовим десертом для родинних свят або дружніх посиденьок.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!