ПРОСТИЙ РЕЦЕПТ З ЯБЛУК 🍏ПЛЯЦОК З ЯБЛУКАМИ 🍏 ПЛЯЦОК З ЯБЛУК В ЖЕЛЕ 🍏 ЯБЛУЧНИЙ ПЛЯЦОК РЕЦЕПТ

Інгредієнти

Тісто
Борошно 300 г
Цукор 100 г
Вершкове масло (холодне) 150 г
Яйця 1 шт
Розпушувач 1 ч.л.
Сметана 2 ст.л.
Начинка
Яблука (кисло-солодкі) 500 г
Цукор 2-3 ст.л.
Желе (яблучне або лимонне) 1 пакетик
Вода 250 мл
Кориця 1/2 ч.л. (опціонально)

Як приготувати (покроковий рецепт)

  1. Приготуйте тісто. У великій мисці змішайте борошно, цукор і розпушувач. Додайте холодне вершкове масло, порізане кубиками, і перетріть його з борошном до утворення крихт.
  2. Додайте яйце і сметану. Вбийте яйце і додайте сметану до борошняної суміші. Замісіть м’яке тісто. Загорніть його в харчову плівку і покладіть у холодильник на 30 хвилин.
  3. Підготуйте яблука. Очистіть яблука від шкірки, видаліть серцевину та наріжте їх тонкими скибочками. Злегка посипте цукром і корицею, якщо використовуєте.
  4. Розкачайте тісто. Дістаньте тісто з холодильника і розкачайте його на присипаній борошном поверхні до товщини 5 мм. Перекладіть тісто у форму для випікання, формуючи бортики.
  5. Викладіть начинку. Рівномірно розподіліть нарізані яблука по поверхні тіста.
  6. Випікайте пляцок. Поставте форму в розігріту до 180°C духовку і випікайте 25-30 хвилин, поки тісто не стане золотистим, а яблука не стануть м’якими.
  7. Приготуйте желе. Розчиніть вміст пакетика желе в 250 мл гарячої води, дотримуючись інструкцій на упаковці. Дайте желе трохи охолонути, щоб воно почало злегка застигати.
  8. Полийте желе поверх яблук. Дістаньте пляцок з духовки і обережно полийте його трохи охолодженим желе, рівномірно розподіляючи його поверх яблук.
  9. Охолодіть і подавайте. Поставте пляцок у холодильник на 1-2 години, щоб желе повністю застигло. Наріжте на порційні шматочки перед подачею.

Смачного! Цей яблучний пляцок в желе стане чудовим десертом для родинних свят або дружніх посиденьок.

5/5 (1 Review)