Інгредієнти:
Тісто | |
---|---|
маргарин | 2 п. |
цукор | 1 скл. |
жовтки | 10 шт. |
білки | 5 шт. |
олія | 0,5 скл. |
борошно | 2,5 скл. |
розпушувач | 3 ч.л. |
манка | 4 ст.л. |
какао | 3 ст.л. |
Начинка | |
білки | 5 шт. |
цукор | 1 скл. |
кокосава струж. | 300 г |
крохмаль | 2 ст.л. |
яблука | 2 кг |
Глазур | |
шоколад | 100 г |
молоко | 2 ст.л. |
Неймовірно смачний пляцок з яблук! М”який, пухкий, просто тане в роті. Кращого яблучного пляцка я не пробувала. Рецепт зовсім не складний. Всі шари цього пляцка печуться разом, а виглядає ніби з кремом. Просто спробуйте! І Ви закохаєтесь в цей рецепт назавжди))
Як приготувати
Форма 25*35 см.
Тісто.М”який маргарин збити з цукром, додати жовтки, збити, олію – збити. Додати борошно+розпушувач , манку та замісити тісто. Вкінці додати 5 збитих білків та обережно перемішати. Розділити тісто на 2 ч. До однієї додати какао та перемішати до однорідності. Викласти коричневе тісто у застелену пергаментом форму.
Кокосова начинка. 5 білків збити в піну. Додати цукор, збити до “стійких піків”. Додати кокосову стружку та крохмаль, перемішати все міксером. Викласти кокосову начинку на коричневе тісто.
На кокосову начинку викласти потерті яблука, злегка відтиснувши з них сік рукою. Зверху яблука оберрежно розрівняти ложкою.
На яблука викласти біле тісто. Випікати при температурі 190 град 1 год.
Пляцок вийняти з форми, остудити.
Глазур: 100 г шоколаду + 2 ст.л. молока підігріти. Полити пляцок шоколадом, посипати кокосовою стружкою.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!