Варшавський яблучник

Інгредієнти:

Тісто
маргарин 2 п.
цукор 1 скл.
жовтки 10 шт.
білки 5 шт.
олія 0,5 скл.
борошно 2,5 скл.
розпушувач 3 ч.л.
манка 4 ст.л.
какао 3 ст.л.
Начинка
білки 5 шт.
цукор 1 скл.
кокосава струж. 300 г
крохмаль 2 ст.л.
яблука 2 кг
Глазур
шоколад 100 г
молоко 2 ст.л.

Неймовірно смачний пляцок з яблук! М”який, пухкий, просто тане в роті. Кращого яблучного пляцка я не пробувала. Рецепт зовсім не складний. Всі шари цього пляцка печуться разом, а виглядає ніби з кремом. Просто спробуйте! І Ви закохаєтесь в цей рецепт назавжди))

Як приготувати

Форма 25*35 см.

Тісто.М”який маргарин збити з цукром, додати жовтки, збити, олію – збити. Додати борошно+розпушувач , манку та замісити тісто. Вкінці додати 5 збитих білків та обережно перемішати. Розділити тісто на 2 ч. До однієї додати какао та перемішати до однорідності. Викласти коричневе тісто у застелену пергаментом форму.

Кокосова начинка. 5 білків збити в піну. Додати цукор, збити до “стійких піків”.  Додати кокосову стружку та крохмаль, перемішати все міксером. Викласти кокосову начинку на коричневе тісто.

На кокосову начинку викласти потерті яблука, злегка відтиснувши з них сік рукою. Зверху яблука оберрежно розрівняти ложкою.

На яблука викласти біле тісто. Випікати при температурі 190 град 1 год.

Пляцок вийняти з форми, остудити.

Глазур: 100 г шоколаду + 2 ст.л. молока підігріти. Полити пляцок шоколадом, посипати кокосовою стружкою.

0/5 (0 Reviews)