Інгредієнти:
клубніка | 2 кг |
цукор | 1,5 кг |
Варення з клубніки – рецепт №1 на зиму. Мої діти найбільше його люблять. Це не густе варення, а швидше джем. Але завдяки тому, що термічна оборобка мінімальна- варення зберігає яскравий колір, чудовий аромат та насичений смак свіжої полуниці. Добре зберігається зимою, хоча ми його з’їдаємо переважно ще до зими)) Таке полуничне варення я додадаю до домашнього йогурта, морозива, до налисників, оладок….
Як приготувати
Клубніку почистити, добре промити. Перемолоти блендером до однорідності. Додати цукор, перемішати, залишити на 10 хв. Тоді поставити на вогонь та кип’ятити 5 хв, періодично помішуючи. Обержно ложкою зняти шум. Залишити вистигати на ніч. Наступного дня знову поставити на вогонь. Як тільки закипить – вимкнути. Розилти в стерилізовані банки та закрутити. Варення з клубніки я завжди закручую, тоді воно добре зберігається.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!