Інгредієнти:
молоко | 0,5 л |
дріжджі | 50 г |
яйця | 1 шт. |
цукор | 0,5 скл. |
сіль | щіпка |
олія | 2 ст.л. |
мука | 3,5 скл. |
Для начинки | |
---|---|
масло | 100 г |
цукор | 0,5 скл. |
ванільний цукор | 12 г |
Плюшки з цукром – це, мабуть, класика дріжджової випічки. Хто ж може відмовитись від смачної солодкої плюшки, з хрусткою апетитною скоринкою та неймовірним ванільним ароматом? Особливо домашні плюшки смакують дітям. А я люблю цю солодку випічку за те, що її дуже просто приготувати вдома. Крім того, це дуже економний рецепт. На цю порцію тіста в мене виходить 15 шт. досить великих плюшок-сердечок.Тому готую їх своїм дітям відносно часто. При чому, рецепти дріжджовго тіста для плюшок можуть бути найрізноманітніші. В даному випадку це ванільні плюшки на молоці. Рекомендую їх і Вам!
Як приготувати
Молоко підігріти до 30-40 град. Розчинити у ньому дріжджі. Додати цукор, перемішати. Додати щіпку солі, яйце, олію, муку та замісити м’яке тісто. У мене переважно це робить хлібопічка. Далі залишаємо тісто підходити на 1 год у теплому місці, прикривши серветкою.
З готового дріжджового тіста формуємо невеликі кульки. Рокачуємо кожну в прямокутник, товщиною приблизно 4 мм, підсипаючи мукою, щоб не прилипали. Змащуємо розтопленим вершковим маслом (можна замінити маргарином). Посипаємо цукром, змішаним з ванільним цукром. На 1 плюшку використовуємо приблизно 1-1,5 ч.л. цукру. Згортаємо в рулетик. Згинаємо цей рулет вдвоє. Надрізаємо ножем зверху навпіл, не прорізаючи до кінця. Руками поправляємо, формуючи сердечка. На фото добре видно, як зробити плюшки-сердечка. Викладаємо у форму на пергамент, випікаємо 40-45 хв. при температурі 190 град. Забираємо з форми плюшки, поки вони ще гарячі.
Смачного!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!