Тефтелі у духовці

Інгредієнти:

м’ясний фарш  0,5 кг
хліб білий 100 г
яйця 1 шт.
часник 2 зуб.
сіль 0,5 ч.л.
перець за смаком
Для підливки
цибуля 1 шт.
морква 2 шт.
вода 1,5 скл.
молоко 1 скл.
мука 1,5 ст.л.
сіль за смаком

Тефтелі – чудова м’ясна страва для дітей. Смачні, корисні та поживні. Тефтелі з підливкою прекрасно підійдуть до будь-якого гарніру. Я пропоную рецепт тефтелів у духовці. Зробити їх швидко та просто. Спробуйте!

 

 

 

 

 

Як приготувати

Для тефтелей краще використовувати свинячо-телячий фарш з нежирного м’яса. Посолити-поперчити, добре “вибити” фарш. 2 скибки білого хліба чи батона залити кип’ятком. Зачекати поки розмокне, воду трохи відтиснути та додати хліб до фаршу. Також додати 1 яйце та вичавити кілька зубців часника. Все ретельно перемішати. 

Підливка. Порібнену цибулю та потерту моркву посмажити на олії до золотистого. Залити водою, посолити та довести до кипіння.Можна додати кріп та зелень за смаком. Окремо, до 1 скл. молока додати 1,5 ст.л. муки, збити блендером чи вінчиком, щоб не було комочків. Влити цю суміш до киплячої маси, швидко перемішати, довести до кипіння. 

З фаршу сформувати невеликі кульки та викласти їх у глибоку форму, залити підливкою. Запікати тефтелі без кришки при температурі 200 град.  35-45 хв.

Смачного!

0/5 (0 Reviews)