Сирник з маком

Інгредієнти:

для тіста

маргарин 125 г.
мука 2 скл
порошок до печива 1 ч.л.
цукор 0,5 скл
яйця 2 шт
сметана 1 ст.л

для макової маси

мак 2 скл
яйця 2 шт
масло 2 ст.л.
крохмаль 2 ст.л.
цукор 2 ст.л
порошок до печива 0.5 ч.л.

для сирної маси

творог 1.2 кг
яйця 3 шт
цукор 1.5 скл
ванільний цукор 1 п
пудинг сметанковий 1 п
цедра лимону 1 ст.л

Сирник з маком. Рецепт з фото

Ось рецепт з фото смачного сирника з маком. Подивіться який красень! Чудовий варіант святкової випічки. Смачний, м’якенький, ніжний. Готувати такий зовсім не складно. Взагалі, пляцки-сирники готувати досить просто. Мені найбільше подобаються такі рецепти – одразу зробити весь пляцок, в духовку  – і готово. Залишається тільки полити помадкою.

Як приготувати Сирник з маком.

Тісто. М’який маргарин посікти з мукою і порошком до печива. Додати цукор, яйця, сметану. Замісити тісто, поставити у холодильник на 1 год. Чого я ,як завжди, не встигла зробити. Тому тісто було рідким, липнуло до рук. Але це мене не зупинило)). За допомогою ложки, змоченої водою, я все ж таки розпреділила тісто рівномірно по формі.

Макова маса. Мак змолоти, запарити. Охолодити. Додати яйця, розтоплене масло(не гаряче), цукор, крохмаль. Перемішати. Викласти на тісто.

Сирна маса. Сир перемолоти(я використала чашу комбайну), додати яйця, цукор, пудинг, ваніль, цедру. Ретельно перемішати. Обережно викласти на макову масу, щоб маковий і сирний шари не перемішались.

Ставимо наш сирник з маком у розігріту до 190-200 град духовку і випікаємо 1 год. Охолоджуємо, заливаємо помадкою. Насолоджуйтесь!

0/5 (0 Reviews)