Інгредієнти:
Тісто | |
---|---|
мука | 2,5 скл. |
маргарин | 100 г |
яйця | 2 шт. |
кефір | 4 ст.л. |
цукор | 0,5 скл |
порошок до печива | 1 ч.л. |
Сир | |
творог домашній | 1,5 кг |
цукор | 1 скл. |
яйця | 3 шт. |
молоко | 0,5 скл. |
пудинг ванільний | 2 уп. |
халва | 150 г |
Помадка з халви | |
халва | 200 г |
сметана | 100 г |
насіння соняшника | 50 г |
Рецепт сирника з халвою давно у мене записаний. Все чекала нагоди, щоб спекти цей смачний пляцок. На кожне свято стараюсь спекти новий пляцок. Цікаво спробувати нові рецепти пляцків, зокрема сирник. І от на Пасха все ж таки зробила сирник з халвою. Дуже смачний і м”якенький він вийшов. Сир – так і тане в роті. Поєднання сиру з халвою і насінням соняшника – дуже вдале та оригінальне. Тому рекомендую всім цей новий рецепт пляцка.
Як приготувати
Тісто. Маргарин посікти з мукою + порошок до печива. Додати цукор, кефір, яйця та замісити тісто. Залишити у холодильнику на 2 год. Викласти тісто у застелену пергаментом форму, зробити високі “бортики”. На тісто викласти 200 г халви, порізану невеликими шматочками. (У мене на відео, халва викладена вже на сирну масу, це я просто забула, хоча так теж можна).
Сир. Сир перемолоти з допомогою м”ясорубки чи блендера. Дадати всі інші інгредієнти, перемішати та збити міксером чи блендером до утворення пишної, однорідної маси.
Сирну масу викласти на тісто з халвою, рівномірно розподілити.
Випікати сирник у розігрітій духовці, при температурі 200 град. приблизно 1 годину. Вийняти з духовки, залишити вистигати у формі. Охолоджений пляцок вийняти з форми. Полити помадкою з халви.
Помадка з халви.
200 г халви розім”яти виделкою, додати 100 г сметани, перемішати та варити 10 хв на маленькому вогні, постійно помішуючи. Гарячою помадкою полити сирник, посипати смаженим насінням соняшника – 50 г.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!