Інгредієнти:
Тісто | |
---|---|
маргарин | 150 г |
мука | 2 скл. |
цукор | 100 г |
яйця | 1 шт. |
жовтки | 2 шт. |
порошок до печива | 2 ч.л. |
Сирна маса | |
сир(творог) | 1 кг |
цукор | 1 скл. |
яйця | 2 шт. |
жовтки | 4 шт. |
олія | 4 ст.л. |
молоко | 0,5 л |
ванільний пудинг | 1 п. |
Білкова маса | |
білки | 6 шт. |
цукор | 1 скл. |
Цей смачний сирник на Західній Україні називають по різному : “Сльози Ангела”, “Золота Роса”, “Сльози Валенсії”… І назви ці він має завдяки золотистим краплинкам, які з’являються зверху сирника після випікання. Це дійсно неймовірно красиво та ефектно, що надає цьому сирнику особливу “родзинку”.Такого цікавого і водночас простого рецепта пляцка я ще не зустрічала. Сирник справді надзвичайний! Дуже смачний, м’якенький, ніжний- ну просто тане в роті. Я давно вже хотіла зробити цей новий пляцок. Читала багато різних рецептів приготування та відгуків про нього. Багато хто каже,що ці самі довгожданні “сльози” так і не з’являються. Але, за цим рецептом, у мене все вдалось з першого разу. Тому рекомендую його і Вам!
Як приготувати
Тісто. Розтоплений маргарин, цукор, яйце і жовтки збити до однорідності. Додати муку+порошок до печива, замісити досить густе тісто. Форму застелити пергаментом та викласти тісто. Розподілити руками. Зробити високі бортики( приблизно 3 см).
Сирна маса. Творог, яйця, жовтки, цукор – збити в чаші блендера(або змолоти творог на м’ясорубці і збити міксером з цукром, яйцями і жовтками). Чим одноріднішою та краще збитою буде ця маса – тим ніжнішим буде сирник. Вкінці додаємо 4 ст.л. олії, перемішуємо. Ванільний пудинг розвести в 0,5л холодного молока та влити у сирну масу. збити міксером. Маса стане рідкою. Виливаємо її на тісто. Випікаємо при температурі 180 град 1 год. Виймаємо з духовки, викладаємо на гарячу сирну масу білки, збиті з цукром до піни. Розподіляємо, робимо легкі, не глибокі, “розводи”виделкою по всій поверхні білкової маси. Ставимо ще на 15-20 хв у духовку, щоб білки підрум’янились. Виймаємо з духовки, ставимо у формі у холодне місце до повного вистигання. Перші краплі з’являються приблизно через 3-6 год. А повністю поверхня сирника “Сльози Ангела” покривається краплинками через 10-12 год у холодильнику. Саме тоді його і найкраще споживати. Тобто, потрібно дати пляцку настоятися. З цієї порції виходить досить високий сирник на форму розміром 25*36 см
Смачного! І гарних Вам нових пляцків!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!