Інгредієнти:
борошно | 1 скл. |
порошок до печива | 1 ч.л. |
манка | 1 скл. |
цукор | 1 скл. |
масло | 150 г |
яблука | 1,5 кг |
кориця | 1 ч.л. |
кокосова стружка | 50 г |
Скільки різноманітних пляцків з яблук я вже перепекла – і шарлотки, і пісочні, і дріжджові, і слойка… Але цей рецепт мене насправді вразив. Він геніальний! По-перше, тому що швидкий. Ніякого тіста місити не потрібно. Просто змішати сухі інгредієнти і насипати їх у форму))) По-друге, тому що такий яблучний пиріг дуже смачний – крихкі коржі та соковита яблучна начинка … нічого зайвого: смачно і просто! По-третє, це економно. В даному рецепті пляцка нема навіть яєць! Насипний пляцок з яблук – справжня знахідка для будь-якої господині. Захотілось смачненького – обов”зково спробуйте сипаний пляцок! На приготування його насправді потрібно не більше 10 хв (без часу випікання).
Як приготувати
Форма d 24 см.
Змішати борошно, порошок до печива, манку та цукор. Половину цієї суміші насипати у застелену пергаментом форму. Увага! Форму обов”язково застеляти, бо прилипне. Повер сухої суміші нарізаємо половину (75 г) масла тонкими скибками. Можна замінити маргарином. Тепер викладаємо потерті яблука. Яблука можна не терти, а тоненько нарізати. Посипати корицею. Далі викладаємо другу половину сухої сумші і знову нарізаємо поверх неї решта масла. Посипаємо зверху кокосовою стружкою (не обов”язково). Випікаємо приблизно 40 хв, при 200 град, доки пляцок не підрум”яниться. Ось і все! Яблучна шарлотка готова!
Навіть не віриться, що з цього рецепту вийде щось путнє)))А Ви спробуйте! Смакота!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!