Інгредієнти:
На 16 шт | |
молоко | 0,5 л |
дріжджі свіжі | 0,25 г |
мука | 3,5 скл |
яйця | 1 шт |
олія | 2 ст. л. |
цукор | 1 ч.л. |
сіль | 1 ч.л. |
спеції | 0,5 ч.л. |
сосики | 16 шт (коротких) |
Сосика в тісті. Рецепт з фото
Цією смачною закускою, мабуть, вже нікого не здивуєш. Але я пропоную зробити сосиску в тісті дещо іншою. Для цього в мене є кілька не складних способів. Наприклад, сосиска в тісті у вигляді черепашки чи косички. Цей простий рецепт обов’язково сподобається Вашим рідним, особливо дітям.
Як приготувати сосики в тісті.
Дріжджове тісто.
Молоко підігріти до кімнатної температури. Розвести у ньому дріжджі. Додати сіль, цукор – розмішати до розчинення цих компонентів. Додати спеції, яйце, олію, муку. Замісити тісто. Прикрити серветкою та залишити у теплому місці на 1 год. Тісто готове.
На фото я максимально постаралась передати процес приготування сосисок у тісті у формі косички, черепашки та плетенки. Єдине, що слід зауважити, що під час роботи з дріжджовим тістом, руки та робочу поверхню слід злегка змастити олією. Тоді тісто не буде прилипати і легко буде надати йому форму. Можна використати муку, але так тісто може стати занадто твердим. Тому я надаю перевагу олії.
Сосиски в тісті покласти у форму, застелену пергаментом на відстані одна від одної. Залишити на 20-30 хв, щоб підросли. Змастити яєчним жовтком. Випікати у розігрітій до 200 град. духовці протягом 40 хв. Смачного!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!