Інгредієнти:
Сирний шар | |
---|---|
творог | 1,5 кг |
яйця | 3 шт. |
цукор | 1,5 скл. |
апельсинова цедра | з 1 шт |
манка | 3 ст.л. |
ванільний пудинг | 1 уп. |
ваніль | 1 п. |
Бсквіт з маком | |
яйця | 8 шт. |
цукор | 2 скл. |
мука | 2,5 скл |
амоній харчовий | 2 ч.л. |
молоко | 1 ст.л. |
мак сухий | 4 ст.л. |
вода | 20 ст.л. |
Дуже смачний пляцок сирник. М’якенький та пухкий. Сирний апельсиновий шар чудово поєднується з маковим бісквітом. Пляцок виходить великий. На створення цього рецепту сирника з маком мене надихнули фото львівських пляцків в соцмережах. Захотілось чогось новенького і смачненького))) От і вирішила поекспериментувати, поєднавши апельсиновий сирник і бісквіт з маком.
Як приготувати
В чашу комбайна(блендера) помістити творог, яйця, цукор. Все добре збити. Додати манну крупу, пудинг(порошок), цедру з 1 апельсина, ваніль. Ретльно перемішати. Викласти у форму, застелену пергаментом.
Бісквіт з маком. Відідлити жовтки від білків.Білки збити до піни,поступово додаючи цукор. До жовтків додати воду, збити до однорідності. З’єднати зі збитими білками. Збити на низьких обертах міксера. Додати харчовий амоній, розчинений у 1 ст.л. молока чи сметани. Всипати муку, перемішати. Вкінці додати сухий мак, перемішати.
Обережно викласти тісто з маком на сирну масу. Випікати у розігрітій духовці при 180 град 1 год 10 хв. Охолодити у формі. Вийняти. Полити шоколадною помадкою. (рецепт тут)
Пляцок готовий! Смачного!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!