Інгредієнти:
Апельсиновий бісквіт | |
---|---|
яйця | 5 шт |
цукор | 1 скл. |
вода | 10 ст.л. |
мука | 1,5 скл |
амоній харчовий | 1 ч.л. |
молоко | 1 ст.л. |
апельсинова цедра | з 1 шт. |
Пісочні трубочки | |
маргарин | 0,5 п. |
мука | 2 скл |
сметана | 3 ст.л. |
сода | 0,5 ч.л. |
майонез | 1 ст.л. |
вишні у влас. соку | 1 скл |
горіхи грецькі | 0,5 скл |
Сметанковий крем | |
вишневий пудинг | 1 п. |
молоко | 0,5 л |
цукор | 4 ст.л |
сметана | 0,7 л |
цукор-пудра | 4 ст.л |
Смачний пляцок «Фрутта». Рецепт з фото
На свято Миколая пекла новий пляцок з вишнями. Ароматний та ніжний, дуже м’якенький. Рецепт придумала сама. Поєднала апельсиновий бісквіт, пісочні трубочки з вишнями і горіхами, ніжний рожевий сметанковий крем. Вдався дуже смачний пляцок. Трубочки нагадують печиво «Фрутта». Тому у цього пляцка така назва. Сподіваюсь, комусь згодиться мій новий рецепт
Як приготувати
Апельсиновий бісквіт. Білки збити до піни. Поступово додати цукор, збиваючи. Жовтки збити з водою. З’єднати з білками. Додати муку та амоній, розчинений у 1 ст.л. молока. Розмішати на низьких обертах міксера. Додати апельсинову цедру. Легенько перемішати. Вилити у форму, застелену пергаментом. Випікати при 200 град 40 хв. Остудити. Розрізати горизонтально пополам.
Пісочні трубочки з вишнями. Маргарин посікти з мукою. Додати майонез і сметану, соду погашену оцтом. Замісити еластичне жирне тісто. Розділити його на 5 частин. Поставити в морозилку на 40 хв. Вишні процідити від соку. Розкачувати кожну частину тіста смужкою, викладати вишні та різані грецькі горіхи. Сформувати трубочку, як на фото. Всі трубочки випікати разом при температурі 200 град. 30 хвилин.
Крем . Зварити вишневий пудинг. Для цього від 0,5 л молока відлити півсклянки. У цих півсклянки розчинити пудинг. До решти молока додати цукор та довести до кипіння. Коли закипить, тонкою цівкою влити розчинений пудинг, безперервно помішуючи до загустіння. Остудити.
Домашню сметану збити з цукром-пудрою, поки загусне. Потім по ложці додати охолоджений пудинг, продовжуючи збивати до однорідності.
Збираємо пляцок. Апельсиновий бісквіт – крем – трубочки – крем – апельсиновий бісквіт – ¼ частина крему.
Одну частину бісквіту змастити кремом. На неї щільно одна біля одної викласти трубочки. Другу частину бісквіту змастити кремом(трішки крему залишити ще для верху пляцка). Накрити трубочки бісквітом, тією стороною, що змащена кремом. Тобто крем потрібно наносити не на трубочки, а на бісквіт, а тоді з’єднувати. Злегка притиснути, щоб зафіксувати. Зверху пляцок змастити кремом, посипати горішками, прикрасити за бажанням. Залишити пропитатись на кілька гадин. Смачного!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!