Інгредієнти:
Тісто | |
---|---|
маргарин | 0,5 п. |
шоколад | 100 г |
яйця | 3 шт. |
йогурт | 1 скл. |
цукор | 100 г |
кавовий лікер | 100 г |
какао | 3 ст.л. |
мука | 1,5 скл. |
сода | 1 ч.л. |
Глазур | |
маргарин | 0,5 п. |
цукор | 0,5 скл. |
какао | 3 ст.л. |
вода | 3 ст.л. |
В цьому кексі відчувається насичений шоколадний смак, тому що у рецепті є шоколад, а також кекс покритий шоколадною глазур”ю. Дуже смачний і НАДЗВИЧАЙНО шоколадний кес)). М”якенький, влогий, ароматний! Простий у приготуванні. Для тих, хто обожнює все шоколадне, цей рецепт кекса є справжньою знахідкою! Фото говорить саме за себе, шкода тільки не передає апетитного запаху цієї прекрасної випічки. Шикарний кекс! Рекомендую!
Як приготувати
Розтопити маргарин у мірохвильовці. Збити його з жовтаками. Далі додавати всі інгредієнти по черзі, збиваючи масу міксером. Розтопити шоколад у мікрохвильовці чи на водяній бані. Додати до тіста, збити. Додати йогурт(можна кефір), цукор, соду, погашену оцтом, збити. Додати какао та муку, збити. Додати лікер, збити. Кавовий лікер можна замінити кавою. 2 ч.л. розчинної кави залити 100 г кип”ятку, додати 1 ст.л. цукру, остудити, додати 2 ст.л. горілки, перемішати. Цю суміш влити в тісто. Хоча, звичайно, граще готувати кекс з лікером. Вкінці окремо збити білки до густої піни. Додати до тіста, обережно перемішати. Влити тісто у форму та випікати при температурі 200 град 1 год- 1 год 20 хв.
Готовий кекс трішки остудити, вийняти з форми. Зверху полити шоколадною глазур”ю.
Глазур для кекса: 0,5 п. маргарини + 0,5 скл цукру + 3 ст л. води закип”ятити. Додати 3 ст.л. какао, перемішати, нехай закипить все разом. Гарячою шоколоднаю глазур”ю змастити кекс.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!