Інгредієнти:
кефір | 0,5 л |
сіль | 0,5 ч.л. |
яйця | 1 шт. |
сода | 1 ч.л. |
оцет | 1 ст.л. |
мука | 2,5 скл. |
Для начинки | |
---|---|
ковбаса “Салямі” | 200 г |
сир твердий | 100 г |
зелена цибуля | 2-3 гілки |
Пиріжки на кефірі роблю вже давно. В мене їх люблять всі, при чому з найрізноманітнішими начинками. Хочу поділитись своїм швидким рецептом пиріжків. Насправді, часу на ліплення витрачається вдівічі менше, що мене дуже тішить))) А самі пиріжки дуже смачні. Начинку можна давати будь-яку свою улюблену. Я цього разу зробила пиріжки з ковбасою і голандським сиром, що залишились після святкування Дня Народження. Ковбаса “Салямі” ідеално підійшла. З цією начинкою вийшло дуже смачно – спробуйте обов’язково, не пошкодуєте! Мої пиріжки розійшлись практично миттєво – всім сподобались.
Як приготувати
До 0,5 л кефіру додати 0,5 ч.л. солі, 1 ч.л. соди, погашеної оцтом, 1 яйце, 3 скл. муки. Замісити тісто. Не дуже тверде, щоб пиріжки вийшли м’якенькими. Розділити тісто на дві частини. Одну частину розкачати товщиною, приблизно 5 мм. Викласти начинку, на відстані одна від одної, як на фото. Другу частину тіста так само розкачати. Накрити нею тісто з начинкою. Великим стаканом, вмокнувши його в муку, вирізати пиріжки. Якщо потрібно – доліпити руками, щоб начинка не вилазила. Я замісила досить м’яке тісто, тому воно у мене добре зліплювалось склянкою. Посмажити з двох сторін на олії, поки пиріжки підрум’яняться.
Смачного!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!