Інгредієнти:
вода | 1 скл |
молоко | 0,5 скл. |
дріжджі | 50 г |
яйця | 2 шт. |
олія | 1/3 скл. |
мука | 3,5 скл + 6 ст.л. |
сіль | 1 ч.л. |
цукор | 2 ч.л. |
Пропоную рецепт швидкого дріжджового тіста для пиріжків, який мені дуже сподобався. Порадила його кума, а кума поганого не порадить))))Пиріжки виходять м”якенькі та апетитні! Ну дуже смачні, пальчики оближеш! При чому, таке тісто для пиріжків є універсальним, підходить як для солодкої, так і для соленої начинки. З цього швидкого дріжджового тіста можна готувати і смажені пиріжки, і пиріжки у духовці. У мене на фото пиріжки з шоколадною начинкою. Але готувала також і з іншими начинками: з капустою, з картоплею, з м”ясом…
Як приготувати
Спочатку готуємо опару. Для цього 1скл води+0,5 скл. молока підігріти до ледь-теплого. Розчинити у ньому 50 г дріжджів. Додати 1 ч.л. солі та 2 ч.л. цукру, перемішати. Додати 6 ст. л. з “чубком” муки.Перемішати все вінчиком. Опара повинна бути, як густа сметана. Залишити на 15 хв. у теплому місці
Після цього додати 2 яйця, збитих виделкою, 1/3 скл. олії та 3-3,5 скл муки. Заімсити м”яке тісто. Далі розкачуємо, вирізаємо, додаємо начинку та ліпимо пиріжки. Чекати, щоб тісто підросло не треба. Залишилось посмажити пиріжки чи випекти їх у духовці.
Смачого!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!