Швидкі булочки зі штрейзелем

Інгредієнти:

молоко 1 л
дріжджі свіжі 100 г
цукор 1,5 скл.
масло розтоплене 2 ст.л.
олія 2 ст.л
яйця 2 шт.
мука 7 скл.
ванільний цукор 1 п.
Штрейзель
масло 1 ст.л.
цукор 2 ст.л.
мука 2 ст.л.

Рецепт булочок зі штрейзелем –  це, мабуть, найпростіший рецепт дріжджових булочок, який тільки можливий. Тісто безопарне, швидке. Булочки вдаються пухкими, високими та дуже смачними! А штрейзель додадє цим дріжджовим булочкам особливу хрустку скоринку. Ці  солодкі крихти дуже подобаються дітям. Словом, булочки зі штрейзелем – чудові і, найголовніше, дуже швидкі.

 

Як приготувати

Молоко підігріти до 30 град. Розчинити у ньому дріжджі. Додати цукор та ванільний цукор, перемішати, поки цукор не розчиниться. Додати яйця, олію, розтоплене масло, перемішати. Додати муку та замісити тісто. Прикрити серветкою та залишити підходити у теплому місці на 1,5 год. 

Руки змастити олією та виліпити круглі булочки, діаметром, приблизно, 7-8 см. Викласти їх на змащену форму близько одна біля одної, як на фото. Залишити, щоб підросли на 15-20 хв. 

Штрейзель приготувати зовсім просто. Для цього беремо 1 ст.л. холодного масла, 2 ст.л. муки, 2 ст.л. цукру та розминаємо все виделкою до утворення крихт.

Коли булочки підростуть у формі, змащуємо їх жовтком та щедро посипаємо крихтами.

Вмпікати булочки зі штрейзелем при температурі 200 град. приблизно 1 год., поки підрум”яняться.

Смачного!

0/5 (0 Reviews)