Інгредієнти:
молоко | 1 л |
дріжджі свіжі | 100 г |
цукор | 1,5 скл. |
масло розтоплене | 2 ст.л. |
олія | 2 ст.л |
яйця | 2 шт. |
мука | 7 скл. |
ванільний цукор | 1 п. |
Штрейзель | |
---|---|
масло | 1 ст.л. |
цукор | 2 ст.л. |
мука | 2 ст.л. |
Рецепт булочок зі штрейзелем – це, мабуть, найпростіший рецепт дріжджових булочок, який тільки можливий. Тісто безопарне, швидке. Булочки вдаються пухкими, високими та дуже смачними! А штрейзель додадє цим дріжджовим булочкам особливу хрустку скоринку. Ці солодкі крихти дуже подобаються дітям. Словом, булочки зі штрейзелем – чудові і, найголовніше, дуже швидкі.
Як приготувати
Молоко підігріти до 30 град. Розчинити у ньому дріжджі. Додати цукор та ванільний цукор, перемішати, поки цукор не розчиниться. Додати яйця, олію, розтоплене масло, перемішати. Додати муку та замісити тісто. Прикрити серветкою та залишити підходити у теплому місці на 1,5 год.
Руки змастити олією та виліпити круглі булочки, діаметром, приблизно, 7-8 см. Викласти їх на змащену форму близько одна біля одної, як на фото. Залишити, щоб підросли на 15-20 хв.
Штрейзель приготувати зовсім просто. Для цього беремо 1 ст.л. холодного масла, 2 ст.л. муки, 2 ст.л. цукру та розминаємо все виделкою до утворення крихт.
Коли булочки підростуть у формі, змащуємо їх жовтком та щедро посипаємо крихтами.
Вмпікати булочки зі штрейзелем при температурі 200 град. приблизно 1 год., поки підрум”яняться.
Смачного!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!