Шоколадний торт рецепт

Інгредієнти:

 Тісто
мука 250 г
сода 1 ч.л.
порошок до печива 1 ч.л.
какао 5 ст.л.
ванільний цукор 2 ч.л.
цукор 1 скл.
яйця 3 шт.
масло 50 г
олія 50 г
молоко 1,5 скл.
оцет 1 ст.л.
Крем
сметана 400 г
шоколад 300 г
кава розчинна 1 ч.л.
цукор 2 ст.л.
Шоколадна глазур
шоколад 80 г
молоко 2 ст.л.

Ще один мій “коронний” тортик  – це, безумовно, шоколадний торт. Найсмачніший, найшоколадніший та найпростіший! Шоколадний торт – це, як кажуть ,”класика жанру”. Всі його люблять, а декотрі просто обожнюють. Часто готую такий торт на День Народження чи сімейні свята. Завжди виходить дуже добре. Бісквіт чудово підростає, виходить пухкий та вологий. А цей шоколадний крем…..неймовірний! Словом, супер шоколадний торт! А найкраще в цьому рецепті те, що приготувати такий смачний торт дуже просто та швидко, тому готуємо з любов’ю домашній торт. Шоколадно і смачно!))

Як приготувати

Шоколадний бісквіт

Змішати всі сухі інгредієнти: муку, соду, порошок до печива, какао, ваніль. Додати до них всі рідкі інгредієнти:  яйця, олію, розтоплене масло, молоко, оцет. Змішати все з допомогою міксера. Збивати хвилин 10, поки тісто не стане однорідним та в ньому не з”являться  бульбашки.

Далі виливаємо тісто у змащену форму та випізаємо 1 год  при температурі 200 град.

Останнім часом, печу цей шоколадний бісквіт у мультиварці. Це дуже зручно та швидко. Тут, в принципі, все те саме. Чашу мультиварки змастити маргарином чи маслом. Влити тісто. Випікати у режимі “Випічка” 1 год 30 хв.

Готовий бісквіт виймаємо з форми, охолоджуємо та розрізаємо на 3-4 чатини горизонтально.

Шоколадний крем до торта.

400 г сметани + 300 г шоколаду(можна брати кондитерський шоколад) + 1 ч.л. розчинної кави + 2 ст.л. цукру змішати та розігріти на маленкому вогні, постійно помішуючи, до однорідності. Маса має бути гарячою, але не скипіти. Остудити до кімнатної температури.

Щедро змащуємо коржі і бока торта шоколадним кремом. Залишити торт в холодильнику хоча б на 2 години. Зверху змастити торт шоколадною глазур”ю: 1 плитку шоколаду+2ст л. молока розтопити, помішуючи.

Можна прикрасити торт збоку шоколадними трубочками чи печивом, як у мене на фото.

0/5 (0 Reviews)