Інгредієнти:
Тісто | |
---|---|
мука | 250 г |
сода | 1 ч.л. |
порошок до печива | 1 ч.л. |
какао | 5 ст.л. |
ванільний цукор | 2 ч.л. |
цукор | 1 скл. |
яйця | 3 шт. |
масло | 50 г |
олія | 50 г |
молоко | 1,5 скл. |
оцет | 1 ст.л. |
Крем | |
сметана | 400 г |
шоколад | 300 г |
кава розчинна | 1 ч.л. |
цукор | 2 ст.л. |
Шоколадна глазур | |
шоколад | 80 г |
молоко | 2 ст.л. |
Ще один мій “коронний” тортик – це, безумовно, шоколадний торт. Найсмачніший, найшоколадніший та найпростіший! Шоколадний торт – це, як кажуть ,”класика жанру”. Всі його люблять, а декотрі просто обожнюють. Часто готую такий торт на День Народження чи сімейні свята. Завжди виходить дуже добре. Бісквіт чудово підростає, виходить пухкий та вологий. А цей шоколадний крем…..неймовірний! Словом, супер шоколадний торт! А найкраще в цьому рецепті те, що приготувати такий смачний торт дуже просто та швидко, тому готуємо з любов’ю домашній торт. Шоколадно і смачно!))
Як приготувати
Шоколадний бісквіт
Змішати всі сухі інгредієнти: муку, соду, порошок до печива, какао, ваніль. Додати до них всі рідкі інгредієнти: яйця, олію, розтоплене масло, молоко, оцет. Змішати все з допомогою міксера. Збивати хвилин 10, поки тісто не стане однорідним та в ньому не з”являться бульбашки.
Далі виливаємо тісто у змащену форму та випізаємо 1 год при температурі 200 град.
Останнім часом, печу цей шоколадний бісквіт у мультиварці. Це дуже зручно та швидко. Тут, в принципі, все те саме. Чашу мультиварки змастити маргарином чи маслом. Влити тісто. Випікати у режимі “Випічка” 1 год 30 хв.
Готовий бісквіт виймаємо з форми, охолоджуємо та розрізаємо на 3-4 чатини горизонтально.
Шоколадний крем до торта.
400 г сметани + 300 г шоколаду(можна брати кондитерський шоколад) + 1 ч.л. розчинної кави + 2 ст.л. цукру змішати та розігріти на маленкому вогні, постійно помішуючи, до однорідності. Маса має бути гарячою, але не скипіти. Остудити до кімнатної температури.
Щедро змащуємо коржі і бока торта шоколадним кремом. Залишити торт в холодильнику хоча б на 2 години. Зверху змастити торт шоколадною глазур”ю: 1 плитку шоколаду+2ст л. молока розтопити, помішуючи.
Можна прикрасити торт збоку шоколадними трубочками чи печивом, як у мене на фото.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!