Інгредієнти:
пісочне печиво | 200 г |
сметана | 1 скл. |
цукор | 100 г |
горіхи | 0,5 скл. |
яйця | 2 шт. |
шоколад | 70 г |
молоко | 0,5 скл |
желатин | 1 ст.л. |
какао | 2 ст.л. |
Тарт – це відкритий пісочний пиріг французької кухні. Може бути з найрізноманітнішими начинками. У мене сьогодні на десерт дуже смачний рецепт тарта. Крихкий, пісочний, шоколадний. З вершковою карамелью та горіхами. Солодкоїжкам такий тарт точно сподобається. Але і не залишить байдужими навіть тих, хто рівнодушний до солодощів. На смак нагадує шоколадний батончик типу “Снікерс”. А корж для тарта – без випічки. Ось рецепт з фото!
Як приготувати тарт без випічки.
Дно форми застеляємо пергаментним папером. Викладаємо пісочне печиво щільно одне біля одного, як на фото. У мене печиво “До кави” з топленим молоком. Але можна взяти будь-яке інше пісочне печиво.
Готуємо крамель на сметані. Для цього сметану змішуємо з цукром та маслом і варимо 15-20 хв на маленькому вогні, постійно помішуючи. Карамель повинна стати однорідною, злегка загущеною. Зняти з вогню. Трохи охолодити. Теплу карамель викласти у форму на печиво. Посипати смаженими грецькими горіхами. залишити застигати.
Тепер готуємо шоколадний мус. Сметану та шоколад розтопити на маленькому вогні, постійно помішуючи, до однорідності та гарячого стану. Але не дайте скипіти. Окремо вінчиком збити жовтки і 2 ст.л. цукру. Влити до шоколадної маси. Швидко перемішати вінчиком.
Желатин розчинити у гарячому молоці, додати до шоколадної маси. Перемішати.
Білки збити в піну. Поступово додати цукор, збити. Додати какао, перемішати.
Збиті білки по ложці додати до суміші з шоколаду, жовтків та желатину, перемішуючи вінчиком. Поставити у холод, щоб трохи остудити. Коли маса почне гуснути, викласти форму на карамель. Охолодити. Зверху посипати потертим печивом.
Шоколадний тарт без випічки готовий! Смачного!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!