Шоколадний чізкейк з халвою

Інгредієнти:

Шоколадний бісквіт
яйця  5 шт.
мука 1 ст.л.
цукор 5 ст.л.
олія 0,5 скл.
какао 2 ст.л.
порошок до печива 1 ч.л.
Сирна маса
сир(творог) 1 кг
цукор 1 скл.
халва 200 г
ванільний цукор 1 п.
какао 3 ст.л.
молоко 0,5 скл.
йогурт 250 г
желатин 20 г
вода 3/4 скл.
Шоколадна помадка
сметана 0,5 скл.
цукор 3 ст.л.
какао 2 ст.л.

Цей домашній рецепт неодмінно сподобається любителям шоколадних десертів. Смачний шоколадний торт з домашнього сиру – ніжний, ароматний, прохолодний. Шоколадний бісквіт гармонійно поєднується з легким сирним шаром та шоколадною помадкою. Я рекомендую шоколадний чізкейк для святкового меню. Спробуйте та насолоджуйтесь цим ніжним шоколадним тортом.

Як приготувати

Шоколадний бісквіт. Білки збити в піну. Додати цукор, збивати, поки маса не стане густою Додати жовтки, збити. Додати 0,5 скл. олії, 2 ст.л. какао, 1 ст.л. муки+1 ч.л. порошку до печива. Все перемішати міксером. Викласти у форму, застелену пергаментом. Випікати 30-40 хв. при темп 190град. Вийняти з форми, остудити.

Сирна маса. У чашу блендера викласти м’який сир, покришену халву, цукор, ванільний цукор, какао, йогурт (сметану, кефір), влити 0,5 скл. молока. Все ретельно збити до однорідності. Окремо розчинити 20 г желатину у 3/4 скл. кип”ятку. Трохи остудити. Влити до сиру. Перемішати. Залишити у прохолодному місці на 10 хв, щоб маса трохи загусла і не розтікалася.

У форму з роз’єними бортиками покласти шоколадний бісквіт. На нього викласти напівзагуслу шоколадну сирну масу. Поставити у холодильник до повного застигання. Бортики зняти, залити чізкейк шоколадною помадкою. 

Шоколадна помадка. Змішати домашню сметану, цукор і какао. Варити на маленькому вогні, постійно помішуючи, 7-10 хв. Коли помадка трохи охолоне, змастити нею торт.

0/5 (0 Reviews)