Шоколадна паска рецепт

Інгредієнти:

молоко 0,5 л
дріжджі 50 г
цукор 1 скл.
ваніль 2 п.
борошно 4 скл
яйця 2 шт.
какао 100 г
шоколад 100 г
олія 50 г
творог 100 г
ізюм 100 г
Додатково
жовток 1 шт.
шоколад 100 г
молоко 2 ст.л..

Вже традиційно, щороку я випробовую хоча б один новий рецепт пасхи. І цього року це шоколадна паска, від якої і я, і мої рідні в захваті! Скажу чесно, коли паска пеклась, шоколадний запах був на цілий дім! Мої малята не могли вже дочекатись, коли її скуштують. І, в результаті, наші сподівання були перевершені. На смак шоколадна паска ще краща, ніж на вигляд. М”якенька, пухка і пишна. Шоколадний смак яскраво виражений. Ням-ням! Словом, краще один раз спробувати! Тому обов”язково приготуйте шоколадну паску на Пасха, порадуте своїх близьких. Таку смачну паску не купиш в жодному магазиніІ Ось рецепт пасхи з фото та відео.

Як приготувати

Розчинити “живі” дріжджі у теплому молоці (30-40 град). Додати цукор та ванільний цукор, перемішати до розчинення. Додати 2 скл. борошна та замісити рідке тісто. Залишити опару на 30 хв у теплому місці. Потім додати сир, яйця, олію, розтоплений шоколад, какао та решта муки. У мене тісто забрало 4 скл. муки. Добре вимісити. Тісто має не прилипати до рук та бути м”якеньким. Вкінці додати 100 г родзинок. Прикрити тісто серветкою та залишити у теплому місці на 1,5 год. 

Форми для паски змастити жиром. Руки змастити олією та викладати тісто у форми, наповнюючи їх на 1/3.

Залишити паски підходити у формах ще на 20 хв. Змастити збитим жовтком.

Випікаємо пасхи у розігрітій духовці при 200 град. Великі  – приблизно 1 год, маленькі – 40 хв.

Гарячі паски виймаємо з духовки. Розтоплюємо 100 г шоколаду + 2 ст.л. молока та змащуємо наші пасочки. За бажанням, прикрашаємо горішками, кондитерською посипкою, кокосовою стружкою, тощо.

Смачного!

5/5 (1 Review)