Інгредієнти:
молоко | 0,5 л |
дріжджі | 50 г |
цукор | 1 скл. |
ваніль | 2 п. |
борошно | 4 скл |
яйця | 2 шт. |
какао | 100 г |
шоколад | 100 г |
олія | 50 г |
творог | 100 г |
ізюм | 100 г |
Додатково | |
---|---|
жовток | 1 шт. |
шоколад | 100 г |
молоко | 2 ст.л.. |
Вже традиційно, щороку я випробовую хоча б один новий рецепт пасхи. І цього року це шоколадна паска, від якої і я, і мої рідні в захваті! Скажу чесно, коли паска пеклась, шоколадний запах був на цілий дім! Мої малята не могли вже дочекатись, коли її скуштують. І, в результаті, наші сподівання були перевершені. На смак шоколадна паска ще краща, ніж на вигляд. М”якенька, пухка і пишна. Шоколадний смак яскраво виражений. Ням-ням! Словом, краще один раз спробувати! Тому обов”язково приготуйте шоколадну паску на Пасха, порадуте своїх близьких. Таку смачну паску не купиш в жодному магазиніІ Ось рецепт пасхи з фото та відео.
Як приготувати
Розчинити “живі” дріжджі у теплому молоці (30-40 град). Додати цукор та ванільний цукор, перемішати до розчинення. Додати 2 скл. борошна та замісити рідке тісто. Залишити опару на 30 хв у теплому місці. Потім додати сир, яйця, олію, розтоплений шоколад, какао та решта муки. У мене тісто забрало 4 скл. муки. Добре вимісити. Тісто має не прилипати до рук та бути м”якеньким. Вкінці додати 100 г родзинок. Прикрити тісто серветкою та залишити у теплому місці на 1,5 год.
Форми для паски змастити жиром. Руки змастити олією та викладати тісто у форми, наповнюючи їх на 1/3.
Залишити паски підходити у формах ще на 20 хв. Змастити збитим жовтком.
Випікаємо пасхи у розігрітій духовці при 200 град. Великі – приблизно 1 год, маленькі – 40 хв.
Гарячі паски виймаємо з духовки. Розтоплюємо 100 г шоколаду + 2 ст.л. молока та змащуємо наші пасочки. За бажанням, прикрашаємо горішками, кондитерською посипкою, кокосовою стружкою, тощо.
Смачного!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!