Інгредієнти:
Тісто | |
---|---|
борошно | 4 ст.л. |
какао | 2 ст.л. |
масло | 150 г |
яйця | 5 шт. |
сіль | щіпка |
порошок до печива | 1/2 ч.л. |
Крем | |
сметана | 800 г |
шоколад | 400 г |
цукор | 2 ст.л. |
какао | 1 ст.л. |
Для прикрашання | |
шоколад | 50 г |
цукрова пудра | 1 ст.л. |
Рецепт пляцка “Шоколадна Карпатка” присвячується всім любителям шоколаду. Надзвичайно смачно та по-справжньому шоколадно! Заварне повітряне тісто зі скоринкою та вершковий шоколадний крем….не пляцок, а справжня насолода! А які дивовижно – горбаті виходять коржі, як гори Карпати)))) Не даремно у цього чудового пляцка така назва. І готувати його зовсім не складно. Ось відео та фото шоколадної карпатки, випробованої мною. Спробуйте та насолоджуйтесь!
Як приготувати
Форма 27*27
Тісто: 4 ст.л. муки + 2 ст.л. какао перемішати та відставити. У антипригарну каструлю влити 1 скл. води, додати 150 г масла (можна маргарину) та закип”ятити. Зняти з вогню і відразу всипати борошно з какао, швидко все перемішати, поки гаряче, щоб тісто заварилось і утворилась густа маса. Охолотити її. Додати щіпку солі. До охолодженого тіста по одному додавати 5 яєць, збиваючи. Вкінці додати 1/2 ч.л. порошку до печива, перемішати. Розділити тісто на 2 частини. Випікати при температурі 180 град. 45 хв. Духовку не відчиняємо, щоб тісто не “впало” і на коржах утворились горбики.
Крем: 800 г сметани + 2 ч.л. цукру + 400 г шоколаду (для економії можна використовувати кондитерський шоколад на вагу). Все підігрівати на малому вогні до гарячого, постійно помішуючи, але щоб не скипіло. До гарячої маси додати 1 ст.л. какао і ретельно перемішати. Крем охолодити і збити міксером.
Змастити пляцок кремом. Зверху посипати какао і цукровою пудрою. Можна прикрасити розтопленим шоколадом. Залишити пропитатись в холодильнику не менше 6 год.
Смачного!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!