Інгредієнти:
Тісто | |
---|---|
борошно | 3 скл.(600 г) |
цукор | 1 скл. (200 г) |
сіль | 1 ч.л. |
сода | 2 ч.л. |
какао | 50 г |
олія | 0,25 л |
ванільний цук. | 15 г |
вода | 0,5 л |
оцет | 2 ст.л. |
Глазур | |
олія | 3 ст.л. |
цукор | 100 г |
какао | 50 г |
вода | 1 скл. |
САМИЙ ДЕШЕВИЙ ТОРТ! Так, це дійсно правда. Я не зустрічала до цього часу більш економного рецепта торта. Його собівартість складає менше 50 грн! В це важко повірити, але ні яєць, ні масла, ні молока, ні сметани тут нема!)))Але ж який гарний шоколадний торт на фото. А який смачний! Коржі пухкі, м”якенькі, вологі, з насиченим шоколадним смаком. Шоколадна глазур на воді чудово доповнює цей швидкий десерт. Але найцікавіше в цьому бютжетному торті те, що приготувати його дуже- дуже просто! Думаєте це не реально? Я також сумнівалась, що з цього вийде щось достойне. Та була приємно вражена цим смачним дешевим тортом.І всі, хто куштував його, були в захваті. Крім того, це пісний рецепт торта. Таким пісним шоколадним тортом можна поласувати під час посту. Словом, одні плюси. Спробуйте – і переконаєтесь. Чекаю на Ваші враження в коментарях до рецепту!
Як приготувати
Форма 25*35 см або 2 шт діаметром 27 см
Тісто. 3 скл. борошна, 1 скл. цукру, 1ч.л. солі, 2 ч.л. соди, 50 г какао перемішати. Окремо змішати 0,5 л холодної води, 1 скл. олії, 2 ст. л. оцету . З”єднати суху та рідку суміш, перемішати до однорідності. Випікати при температурі 190 град 40- 50 хв. Остудити, розрізати на 3 коржі (можна випікати окремо 3 коржі). Змастити улюбленим варенням.
Шоколадна глазур на воді. 50 г какао, 100 г цукру та 3 ст.л. олії замісити в густу масу. По трохи додавати воду, та ретельно помішувати, щоб не було комомчків. Довести до кипіння. Гарячою глазур”ю змастити торт. Залишити застигати в холодильнику на 2-3 год.
Смачного!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!