Інгредієнти:
куряча печінка | 0,5 кг |
цибуля | 2 шт. |
сметана | 2 ст.л. |
масло | 100 г |
насіння соняшника | 100 г |
олія | 2-3 ст.л. |
сіль | за смаком |
спеції | за смаком |
На святковий стіл мені завжди хочеться приготувати особливу закуску. З великої кількості рецептів закусок я стараюсь вибрати щось нове та цікаве. Цього разу приготувала холодну закуску з печінки, якою була дуже задоволена. Вона смачна та оригінальна. Насіння соняшника добре поєднується з ніжною печінковою масою. Така святкова закуска добре підходить на День Народження чи інші свтякування. Рецепт простий – рекомендую!
Як приготувати
Печінку промити, відділити плівку та залози, порізати невеликими шматочками. Цибулю порізати півкільцями. На сковороду налити трохи оліїї та посмажити цибулю 2-3 хв, додати печінку, посолити-поперчити та смажити все разом, помішуючи ще 10 хв. Додати сметану, перемішати та тушкувати ще 5-10 хв., щоб сметана трохи википіла. Готову тушену печінку разом з соусом змолоти блендером, додати м’яке масло та ще раз все збити блендером. Поставити у холодильник, щоб трохи застигло.
Окремо посмажити соняшникове насіння, злегка подрібнити його. З печінкової маси формувати невеликі кульки та панірувати у насінні. Залишити готову закуску у холодильнику ще на деякий час, до повного застигання.
Смачного!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!