Рецепт пляцка “Хрещатий Яр”

Інгредієнти:

Світлі коржі
борошно 2,5 скл.
маргарин 250 г
жовтки 4 шт.
сметана 2 ст.л.
Безе
білки 4 шт.
цукор 150 г
горіхи 2 скл.
Темні коржі
маргарин 250 г
цукор 1 скл.
яйця 3 шт.
сметана 3 ст.л.
борошно 1 скл.
розпушувач  2 ч.л.
какао 2 ст.л.
Сметанний крем
сметана 800 г
цукор 1,5 скл.
ванільний цукор 12 г
загущувач сметани 2 п.
Крем зі згущенкою
масло 300 г 
згущене молоко 250 г
горілка 2 ст.л.
Глазур
шоколад 100 г
молоко 2 ст.л.

Ось ще один з моїх улюблених пляцків – це пляцок “Хрещатий Яр”. Він насправді шикарний! Дуже смачний! Ніжні шоколадні коржі, пропитані сметанним кремом та хрустка слойка з безе, горішками та кремом зі згущенки. Смакота неймовірна! Печу його вже багато років і завжди в захваті від цього рецепта. Все дуже вдало виходить. І хоч набір продуктів досить великий, але і пляцок виходить великий та високий. Процес приготування такого торта досить трудоємкий, але пляцок “Хрещатий Яр” цього вартий! А Ви, господиньки пекли такий пляцок?Чекаю на Ваші враження в коментарях до рецепту.

Як приготувати

Світлі коржі. 250 г маргарину посікти з 2,5 скл. борошнаю Додати 4 жовтки та 2 ст.л. сметани, замісити тісто. Розділити його на 4 частини та покласти в холодильник.

Безе. 4 білки збити з 150 г цукру в густу піну. Поділити на 4 частини.

Світле тісто розкачати та викласти у форму, змастити 1/4 ч. білків, посипати 0,5 скл. горіхів. Випікати при температурі 160-170 град. 1 год  і 20-30хв. Спекти таких 4 коржі.

Темні коржі. 250 г маргарину розтерти з 1 скл. цукру.  Додати 3 яйця, збити. Додати 3 ст.л. сметани, 1 скл. борошна та 2 ч.л. розпушувача, 2 ст.л. темного какао. Замісити тісто. З темного тіста спекти 2 коржі. Випікати при температурі 200 град 45 хв.

Сметанний крем. Сметану збити з цукром, ванільним цукром та загущувачем.

Крем зі згущенкою. 300 г м”якого масла збити з 250 г вареного згущеного молока. Додати 2 ст.л. горілки, збити.

Збираємо пляцок. Темний корж – 1/3 сметанного крему – світлий корж білками вверх – 1/2 крему зі згущенкою – світльй корж білками вниз – 1/3 сметанного крему – світлий корж білками вверх – 1/2 крему зі згущенкою – світлий корж білками вниз – 1/3 сметанного крему – темний корж – шоколадна помадка.

5/5 (1 Review)