Інгредієнти:
Тісто | |
---|---|
мука | 3 скл. |
маргарин | 1 п. |
цукор | 0,5 скл. |
порошок до печива | 2 ч.л. |
жовтки | 6 шт. |
кефір(сметана) | 4 ст.л. |
Сирна начинка | |
сир | 500 г |
цукор | 0,5 скл. |
крохмаль | 1 ст.л. |
манка | 1 ст.л. |
яйце | 1 шт. |
масло | 50 г |
кокосова стружка | 50 г |
Білкова маса | |
білки | 6 шт. |
цукор | 1 скл. |
вишневий кисіль | 2 уп. |
сметана(22%) | 400 г |
Крем | |
сметана | 600 г |
цукор | 1 скл. |
ванільний цукор | 1 уп. |
желатин(швидкороз) | 20 г |
Рецепт пляцка “Хмаринка” я дізналась зі свого улюбленого кулінарного журналу “Рецепти господині”. Як завжди, щось внесла своє, щось додала-забрала))) І ось який у мене вийшов пляцок. Дуже смачний, ніжний, високий та гарний. І назва цьому пляцку, як на мене, підходить ідеально. Білково-сметанне суфле дійсно схоже на якусь казкову рожеву хмаринку. Якщо бажаєте спекти новий пляцок на свята , тоді цей ніжний сирник – вдалий вибір!
Як приготувати
Форма 25*35 см
Тісто. Маргарин посікти з мукою + розпушувач до утворення крихти. Додати цукор, жовтки, кефір(сметану) та замісити тісто. Розділити його на 4 частини (2 більші та 2 менші). Менші частини тіста покласти у морозилку. Більші – у холодильник на 2 год.
Сирна начинка. Сир з цукром збити блендером(можна використати готову сирну масу). Додати розтоплене масло, яйце, манку, крохмаль, кокосову стружку та все ретельно перемішати.
Білкова начинка. 6 білків збити в піну. Додати цукор, збити. Додати кисіль, збити.
1 більшу частину тіста розкачати. Викласти сирну начинку “купками”. На сирну начинку викласти білкову. Не розрівнюємо. На білкову начинку потерти 1 меншу частину тіста(з морозилки). Випікати при темп. 190 град приблизно 50 хв. Печемо таких 2 коржі.
Крем. Желатин розчинити у 0,5 скл. кип”ятку. Остудити. Магазинну сметану перемішати з цукром + ванільний цукор. Не збивати. Додати желатин, перемішати. Залишити на 10 хв, щоб маса схопилась. Збити міксером.
Змастити пляцок кремом, полити шоколадною помадкою, посипати кокосовою стружкою. Дати пропитатись 1 добу.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!