Інгредієнти:
вода | 300 мл |
цукор | 200 г |
манка | 300 г |
олія | 200 мл |
борошно | 200 г |
Заливка | |
---|---|
вода | 200 мл |
цукор | 50 г |
ванільний цукор | 10 г |
кава розчинна | 15 г |
Сьогодні у мене пісний манник з кавовою заливкою. Це дуже швидкий та дешевий рецепт, в якому нема ні молока, ні яєць, ні масла. Тому такий манник актуально приготувати у піст. Та попри все, він особливий, завдяки кавовій заливці. Вона надає пісному маннику насиченого кавового смаку, апетитного коричнево-рудого кольору та чудово просочує його. Манник виходить насправді смачний, м”якенький та ніжний. Приготувати такий дуже швидко та просто. Відмінний рецепт на кожен день. Спробуйте і Ви!
Як приготувати
Форма 28*16 см
Тісто. У глибоку посуду наливаємо 300 мл води, додаємо цукор та перемішуємо, щоб він розчинився. Насипаємо 300 г манки, перемішуємо вінчиком, щоб не було комочків. Додаємо олію та збовтуємо все. Залишаємо на 15-20 хв, щоб манка набухла. Тоді додаємо 200 г борошна, 1 ч.л. соди і замішуємо тісто, за консистенцією трохи рідше, ніж на оладки(див. у відео). Виливаємо у змащену олією форму та випікаємо при температурі 180 град 40 хв, доки манник підрум”яниться. Охолоджуємо у формі.
Заливка. У каструлю налити 200 мл води, додати цукор і ванільний цукор, перемішати, щоб цукор розчинився. Закип”ятити. Всипати 2 ст.л. розчинної кави, перемішати. Заварна кава не підходить, бо дає гірчинку. Можна замінити на какао, якщо готуєте для дітей. Остудити.
Манник нарізати на порційні шматочки у формі, полити охолодженою кавовою заливкою. Накрити харчовою плівкою та залишити пропитатись мінімально на 6 год. Тоді манник добре настоїться, стане м”якеньким, ніжним та вологим.
Смачного!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!