Інгредієнти:
На форму д. 30 см | |
---|---|
печиво “Вушка” | 500 г |
сметана | 800 г |
цукор | 1 скл. |
ванільний цукор | 2 п. |
мандарини | 5-6 шт. |
желе апельсинове | 2 уп. |
желе малинове | 1 уп. |
желатин харчовий | 25 г |
На Новий Рік точно має бути Новорічний торт!!!)))Хоч часто його куштують вже зарнку, після Нового року, до кави)). Якщо часу на приготуваня торта залишилось зовсім мало, тоді цей рецепт Вам обов”язково сподобається. По перше, мушу відзначити, що це дуже швидкий рецепт торта. Пекти нічого не треба! Все можна приготувати буквально за 2-3 год до свята. Але, не зважаючи на це, такий Новорічний торт виходить дуже смачний та вишуканий, ніжний, легкий, фруктовий. На Новорічному столі виглядає багато та яскраво. Щоб пикрасити торт до Нового року також зовсім не складно. Кілька цукерок, кілька манадаринок, шоколадне драже… і все готово. Ось рецепт та покрокові фото торта.
Як приготувати
Рецепт приготування швидкого новорічного торта виглядає приблизно так: розчинити желе, з”єднати зі сметанковою масою, залити у форму, перекладаючи печивом. Все просто і ясно. Але, щоб зекономити час на приготування торта, потрібно все це робити послідовно.
1. На початок, розводимо 2 апельсинові галяретки(желе) у 0,7 л. води. Ставимо у холодне місце, щоб вистигала, помішуємо.
2. Тим часом, готуємо роз”ємну форму для торта. Можна також використовувати і силіконову форму. Отже, застеляємо форму харчовою плівкою. Мандарини оббираємо, розділяємо на дольки та викладаємо на дно форми.
3. Розчиняємо 1 червону галяретку у 150 мл води. Та окремо розчиняємо 25 г желатину у 100 г води. Залишаємо у прохолодному місці.
4.Коли оранжева галяляретка охолоне до кімнатної температури, виливаємо її у нашу форму на мандарини – і у холодильник.
5. 2 п. сметани по 400 г ( можна брати навіть магазинну сметану з меншою жирністю) збити з цукром та ванільним цукром, щоб цукор розчинився ( 3-5 хв). Додаємо до сметани охолоджену до кімн. темп. червону галяретку та желе, збиваючи масу, поки вона не стане однорідною. За кілька хвилин сметанкова маса почне схоплюватись. Тоді виливаємо 1/3 її у форму на оранжевий шар.
6. Викоадаємо шар слойоного печива. У мене на фото печиво “Вушка”. Змащуємо шаром сметанкової маси. Знову викладаємо печиво – масу -печиво.
7. Залишаємо торт застигати на холоді на 2-3 год. Після цього, перевертаємо та виймаємо з форми, забираємо плівку. Оранжевий шар з манадаринам вийде зверху. В принципі, торт готовий. За бажанням прикрашаємо цукерками та фруктами.
У мене вийшов великий торт, діаметром 30 см.
Смачного!!!!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!