Пряники на ялинку

Інгредієнти:

мука 2,5 скл
яйце 1 шт
мед 4 ст.л.
цукор 3/4 скл
масло 1 ст.л.
порошок до печива 1 ч.л.

вода 6 ст.л.
сметана 4 ст.л.
какао 1 ст.л.
кориця 1 ч.л.
імбир сушений 1 ч.л.
Білкова глазур
білок 1 шт
цукрова пудра 1 скл
харчовий барвник синій
кандурін сріблястий

 

Розписні імбирні пряники можуть стати чудовою прикрасою на ялинку. Для цього пропоную приготувати їх з цукерками. В середині такі пряники прозорі і дійсно схожі на новорічні ялинкові іграшки. Пряники на ялинку казкові! Такі собі новорічні прикраси ручної роботи! Зробити їх дуже просто в домашніх умовах, саме так, як підказує Ваша фантазія. Можна обрати найрізноманітніші кольори і форми пряників. Ось рецепт приготування з покроковими фото.

Як приготувати

Рецепт тіста для пряників на сметані тут

Розкачуємо тісто, товщиною 5 мм та вирізаємо пряники різної форми- зірочки, сердечка, кружечки. Формочками меншого розміру вирізаємо в пряниках серединку. Беремо цукерки-льодяник та подрібнюємо їх. Я це зробила з допомогою молотка для відбивних))). Викладаємо вирізані пряники у форму на пергаментний папір. Засипаємо в порожні серединки подрібнені цукерки та випікаємо пряники в розігрітій духовці 7 хв. Увага! Тісто для пряників не повинно бути занадто товстим, тому що поки воно пропечеться, то цукерки пригорять!

Рецепт глазурі для пряників класичний : 1 охолоджений білок + 1 скл. цукру-пудри. Перемішати виделкою, збити міксером до білого. Набираємо глазур у мішечок, зав”язуємо резинкою, в кутику проколюємо невеличкий отвір і розфарбовуємо пряники.

Мені захотілось відробразити на новорічний пряниках візерунки, схожі на ті, що мороз малює на склі. Спочатку повністю покрила пряник глазур”ю. Залишила, щоб галзур висохла. Тоді зробила дуже густу глазур(ще +1,5 ст.л. цукру-пудри) та нанесла узори, як на фото. Хотіла зробити їх рель”єфими, мені це вдалося, завдяки тому, що дуже густа глазур швидко підсихає і не встигає розтікатися. Тому візерунок виходить масивний. Коли все підсохло, пензликом розфарбувала візерунки голубим кольром(харчовим барвником, розведеним у воді). Знову залишила підсихати. Тоді покрила сині візерунки сріблястим кандуріном, рочиненим у горілці. Таким чином отримала ріблясто-синій колір білкової глазурі на пряниках.

Залишилось тільи замотати пряники у прозорий целофан, зверху зав”язати атласними стрічками відповідних кольорів. Тепер зав”язуємо золотисті чи сріблясті тоненькі стрічки(можна скористатись звичайними нитками) до целофану та чіпляємо пряники-іграшки на ялинку. 

З Наступаючим Новим Роком та Різдвом Христовим!

0/5 (0 Reviews)