Пряникова хата фото

Інгредієнти:

мука 2,5 скл
яйце 1 шт
мед 4 ст.л.
цукор 3/4 скл
масло 1 ст.л.
порошок до печива 1 ч.л.

вода 6 ст.л.
кефір 4 ст.л.
какао 1 ст.л.
кориця 1 ч.л.
імбир сушений 1 ч.л.
Білкова глазур
білок 1 шт
цукрова пудра 1 скл
харчовий барвник 1 шт

Одним із атрибутів Різдвяних Свят у Західній Європі є новорічні пряники, зокрема пряникові хатинки. А останнім часом ця новорічна їстівна хатинка стає все більш популярною і в Україні. Вона є чудовою новорічною прикрасою в оселі, а також гарним подарунком для рідних та близьких. Сьогодні я пропоную приготувати пряникову хатку власними руками. Нижче наведені покрокові фото та детальний опис як приготувати пряникову хатку.

 

 

Як зробити пряникову хату – рецепт з покроковими фото

1. Тісто.

Тісто дуже важливе у приготуванні пряникової хатки. Всі деталі хатинки мають бути гладенькими. Важливо, також, щоб вони були однакової товщини (приблизно 5-7 мм), тому старайтесь рівномірно розкачувати тісто. Випікати пряникову хатку потрібно у розігрітій до 200 град. духовці 7-10 хв.

Рецепт тіста для пряникової хатки.

2 ст.л. меду + 1 скл. цукру + 1п. ванільного цукру + 2 ст. л.сметани + 125 г маргарину  розтопити на маленькому вогні, помішуючи, до однорідності. Але, щоб суміш не була надто гарячою, більше 60 град. Додати яйце, швидко збити вінчиком. Додати 1 ст.л. горілки, муку + прошок до печива + 3ст.л. какао + сушений імбир + корицю + цедру з 1/2 апельсина чи лимона. Замісити не дуже густе тісто. Воно має прилипати до рук. Поставити на холод на 1 годину. Коли тісто охолоне, стане твердим. Ще раз добре вимісити, якщо потрібно, додати ще трішки муки. Тісто буде еластичним. 

2. Схема пряникової хатки. Схему я зробила сама, додаю її у фото нижче. Прикладаємо шаблон до розкачаного тіста. Обводимо зубочисткою та вирізаємо ножем.

3. Білкова глазур.

Тут все просто. 1 охолоджений білок+1 скл. цукру-пудри розмішати виделкою, збити міксером до білого. Я зробила голубий колір глазурі з допомогою харчового барвника. Розчинила барвник у воді і додала кілька крапель до глазурі, перемішала.

Розфарбовуємо окремо кожну частинку хатинки білковою глазур”ю з допомогою кулька з невеличким отвором на кінчику.

4. Збираємо хатинку. 

Наносимо глазур “по швах” двох деталей хатинки. З”єднуємо спочатку ці дві деталі, ставимо їх у вертикальне положення, приєднуючи до “підлоги”, трохи притримуємо, залишаємо, щоб підсохли. Потім ставимо ще дві деталі вертикально, приєднуємо до вже підсохшої частини хатинки. Залишаємо, щоб глазур добре висохла. Поправляємо додатково глазур”ю в стикових місцях. Кріпимо дах. 

У мене на фото пряникова хата прикрашена їстівною вафельною картинкою у вигляді вишитого орнаментом з тризубом. Вафельну картинку прикріпила до висохшої глазурі з допомогою домашнього декор-гелю

Веселих Свят, Щасливого Нового Року та гарного настрою у свята та будні!

0/5 (0 Reviews)