Інгредієнти:
Для тіста | |
---|---|
маргарин | 1 п. |
мука | 3 скл |
сметана | 2 ст.л |
жовтки | 5 шт |
цукор | 3/4 скл |
порошок до печива | 1 п. |
Прошарок з кунжуту | |
кунжут | 1 скл |
мед | 2 ст.л |
масло | 50 г |
цукор | 1/4 скл |
Для кокосової маси | |
білки | 5 шт |
цукор | 2/3 скл |
кокосова стружка | 200 г |
крохмаль | 1 ст.л. |
варення | 2 ст.л. |
Для крему з халви | |
халва | 300 г |
молоко гаряче | 3/4 скл |
цукор | 0,5 скл |
масло | 200 г |
Пляцок з халвою «Сезамовець». Рецепт з фото
Не можу сказати, що це новий пляцок, бо рецепт його дізналась вже досить давно. Від тоді печу його часто. Це один із моїх улюблених рецептів пляцків. До складу входить кунжут та кокос, безе і оригінальний крем з халвою. Цікаве поєднання. Насправді, дуже смачний пляцок (фото не дуже вдале). Рекомендую спробувати!
Як приготувати
Тісто. Маргарин посікти з мукою + порошок до печива. Додати жовтки, сметану, цукор. Замісити тісто. Поділити на 2 частини. Поставити у холод. На 1 год.
Прошарок з кунжуту: мед, кунжут, масло і цукор – все разом підігріти на маленькому вогні до гарячого, помішуючи. Утвориться однорідна липка маса.
Одну частину тіста розкачати, викласти у форму. На неї – ще теплу кунжутну масу, рівномірно розподілити. Випікати при температурі 180 град 30 – 40 хв.
Кокосова маса. Білки збити, поступово додати цукор, ще збити до загущення. Додати крохмаль, збити. Додати кокосову стружку, обережно перемішати.
Другу частину тіста викласти у форму, змастити кислим варенням. На неї викласти кокосову масу. Випікати при 160 град 1,5 год. Білки мають підсушитись, тому слідкуйте за температурою у духовці.
Крем з халви. Халву покришити. Залити гарячим молоком. Добре перемішати, щоб маса стала однорідною. Це також залежить від того, наскільки суха Ваша халва. Якщо маса занадто густа, додавйте ще молока, це не зашкодить, навпаки. Консистенція повинна бути, як густа сметана. Окремо збити масло і цукор-пудру, додати розм’якшену халву, збити все разом.
Збираємо пляцок. Корж з кунжутом – крем – корж з кокосом ( кладемо стороною з безе догори) – шоколадна помадка
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!