Помаранчевий сирник з киселем

Інгредієнти:

 Тісто
борошно 400 г
розпушувач 10 г
маргарин 125 г
яйця 3 шт.
цукор 130 г
Кисіль
вода 600 мл
цукор 100 г
апельсиновий кисіль 2 п. по 40 г
Сиркова маса
сир 1 кг
цукор 200 г 
ванільний цукор 16 г
яйця 3 шт.
масло 100 г 
пудинг сметанковий  1 шт. 40 г
манка 20 г
апельсинова цедра  з 1 шт.
апельсинові цукати 150 г

Давненько я не пекла смачний сирник! Але Весна надихає на яскраві рецепти. Тому сьогодні у мене помаранчевий сирник : смачний, ароматний, яскравий та сонячний. В ньому пісочне тісто, ніжна сиркова начинка з цукатами і цедрою апельсина та яскравий прошарок з помаранчевого киселю. Дуже смачний  пляцок! Люблю рецепти сирників за те, що все випікаєш одразу і виходить готовий пляцок. Не потрібно пекти декілька коржів чи готувати крем. Все досить просто, але пляцок в розрізі виглядає цікаво. Рецепт сирника з киселем насправді вартий уваги!

Як приготувати

Форма 23*28 см

ТІСТО. Борошно + розпушувач перетерти з маргарином. Додати цукор та яйця, замісити густе тісто.  Викласти тісто в форму, зробити “бортики” 3-4 см. Відправити в холодильник, доки приготуємо кисіль

КИСІЛЬ. 400 мл води наливаємо в каструлю, додаємо цукор, перемішуємо, щоб цукор розчинився.  У 200 мл води розчиняємо апельсиновий кисіль. У киплячу воду вливаємо кисіль, варимо до загустіння ще 2-5 хв. Виливаємо гарячий кисіль на тісто з холодильника. Та ставимо все разом для застигання в холодильник.

СИРКОВА МАСА. Сир збиваємо блендером. Додаємо 200 г цукру, 20 г манки, 1 сметанковий пудинг, ванільний цукор, 100 г м”якого масла, 3 яйця та перемішуємо все до однорідності. Додати апесльсинову цедру та 150 г цукатів. Рецепт домашніх цукатів дивіться тут : http://www.home-recipes.com.ua/recipes/open/cukati–shvidkij-recept.html 

Рівномірно викладаємо сирну масу на кисіль.

Випікаємо при температурі 180 град  50-60 хв. Охолоджуємо у формі! 

Виймаємо та змащуємо шоколадною глазур’ю. 

Смачного!!!

0/5 (0 Reviews)