Інгредієнти:
Тісто | |
---|---|
борошно | 3 скл. |
розпушувач | 2 ч.л. |
маргарин | 250 г |
цукор | 1 скл. |
яйця | 4 шт. |
какао | 2 ст.л. |
Сир | |
сир | 2 кг |
масло | 200 г |
цукор | 2 скл. |
яйця | 8 шт. |
лимонна цедра | з 0,5 шт. |
ванільн. пудинг | 2 уп. |
Сьогодні у мене дуже смачний рецепт польського сирника. Пляцок досить простий у приготуванні, інгредієнти доступні та не вибагливі. Але виглядає цей сирник оригінально. Світле та темне пісочне тісто гарно перепілтаються між собою та надають цьому пляцку цікавого та яскравого вигляду в розрізі. А найбільше мені подобається сирна маса. Ну дуже ніжна, повітряна, запашна. Польський сирник виходить високий, ситний, гарний та дуже смачний!
Як приготувати
Форма 25*35 см
Тісто. Борошно + порошок до печива посікти з маргарином. Додати цукор, яйця та замісити густе тісто. Розділити його на 2 частини. До однієї частини додати какао та перемішати. Розділити світлу та темну частини тіста ще на 2 ч. Тобто, має утворитись 4 рівних частини тіста: 2 свілих та 2 темних. Покласти їх у морозилку на 1 год.
Сирна маса. Сир змолоти блендером. М”яке масло збити. Додати цукор, збити. По одному додати 8 жовтків, збиваючи. З”єднати з меленим сиром, перемішати. Додати цедру з 1/2 лимона. Окремо збити 8 білків з 1 скл. цукру в густу піну. Додати до сирної маси. Обережно перемішати ложкою. Додати 2 уп. ванільного пудинга. Збити міксером.
У застелену форму потерти 1 ч. білого тіста. Потім потерти 1 ч. темного тіста. Тоді викласти сирну масу. На неї знову потерти світле та темне тісто. Випікати пляцок при температурі 200 градусів 1 год. Остудити у формі. Гарячий сирник виймати не можна – поламається. Спочатку остудити – потім виймати!
Ось і весь рецепт! Смачного!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!