Інгредієнти:
Тісто | |
---|---|
яйця | 6 шт. |
цукор | 1 скл. |
борошно | 2 скл. |
амоній | 3 ч.л. |
оцет | 1 ст.л. |
какао | 3 ст.л. |
маргарин | 250 г |
ванільний цукор | 12 г |
Крем | |
масло | 300 г |
мак | 150 г |
молоко | 2 скл. |
цукор | 1 скл. |
манка | 3 ст.л. |
банани | 2 шт. |
Додатково | |
зефір | 7-8 шт. |
Глазур | |
шоколад | 100 г |
молоко | 2 ст.л. |
Пляцок “Зуби Негра” популярний на Західній Україні вже давно. В деяких регіонах його називають також “Посмішка негра” чи “Усмішка африканця”. Пухкі коржі з какао, масляний крем з маком та, характерний саме для цього пляцка – зефір. Завдяки зефіру, в розрізі пляцок справді нагадує зуби.))) Я пекла такий торт з зефіром вже багато разів. Це один з моїх Різдвяних пляцків. І хочу запропонувати свій варіант даного рецепту, який дещо відрізняється від класичного. Тісто готую відразу для двох коржів, що економить час та чистий посуд)). Також, крем у мене трішки інший, ніжніший та ароматніший, завдяки банану. Ось рецепт з фото та відео пляцка.
Як приготувати
Форма 25*35 см
Тісто. Яйця збити з 1 скл. цукру + 1 п. ванільного цукру. Додати м”яке масло та збити до однорідності. Додати 3 ч.л. харчового амонію, погашеного 1 ст. л. оцту., перемішати. Додати борошно та какао. Замісити тісто міксером. Викласти 1/2 тіста у застелену пергаментом форму та випікати при темпратурі 190 град. 50 хв. Спекти таких два коржі.
Крем. 150 г маку змолоти в кавомолці та залити 1 скл. гарячого молока. Перемішати, накрити кришкою та остудити. Додати 0,5 скл. цукру та перемішати. Зварити манну кашу з 1 скл. молока, 3 ст.л. манки без “чубка” та 0,5 скл. цукру. Накрити кришкою та остудити. М”яке масло збити, по ложці додаючи манку. Додати 2 потертих банани, перемішати. Додати макову начинку та збити все разом.
Збираємо пляцок. Корж з какао – 1/2 крему – половинки зефіру – 1/2 крему – корж з какао. У зефіру бажано відрізати гострі “вершечки”, щоб легше було змащувати кремом та пляцок був рівніший.
Змастити пляцок шоколадною помадкою, за бажанням посипати кондитерською посипкою. Залишити застигати на кілька годин в холодному місці.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!