Пляцок з клубнікою

Інгредієнти:

Бісквіт з маком
яйця 8 шт.
цукор 1 скл.
мука 8 ст.л.
порошок до печива 2 ч.л..
олія 2 ст.л.
мак 3 ст.л.
Бісквіт з какао
яйця 4 шт.
цукор 4 ст.л.
мука 2 ст.л.
какао 2 ст.л.
Полуничний шар
клубніка 500 г
полуничне желе 2 п.
вода 1 скл.
цукор 0,5 скл.
Крем
сметана 800 г
цукор 1 скл.
ванільний цукор 12 г
загущувач сметани 2 п.
гарячий шоколад 4 ст.л.

Я дуже люблю поєднання клубніки з ніжним, м’якеньким бісквітом. Так і в цьому пляцку – соковитий полуничний прошарок добре підходить до макового бісквіту. Простий сметанний крем з какао, який добре пропитує коржі, додає пляцку з клубнікою ніжності та апетитності. Це хороший рецепт на літо, але пляцок з клубнікою можна приготувати і зимою, якщо є заморожена полуниця.

Як приготувати

Маковий бісквіт.

8 яєць, 1 скл. цукру, 2 ст.л. олії, 8 ст.л. муки, 2 ч.л. порошку до печива, 3 ст.л. маку.

Білки відділити від жовтків, збити в стійку піну. Додати цукор, збивати ще 10 хв. Додати жовтки, збити. Додати олію, муку, порошок до печива – збити. Додати сухий не мелений мак, перемішати. Влити у форму, застелену пергаментом. Випікати при температурі 180-190 гард. 40  – 50 хв, поки тісто підрум”яниться. Вийняти з форми. Остудити, розрізати горизонтально на 2 частини.

Бісквіт з какао.

4 яйця, 4 ст.л. цукру, 2 ст.л. муки, 2 ст.л. какао.

Білки відділити від жовтків, збити в стійку піну. Додати цукор, збивати ще 10 хв. Додати жовтки, збити. Додати муку, порошок до печива, какао – збити. Влити у застелену форму. Пекти при темп. 180 град. 40-50 хв.

Клубнічний прошарок.

500 г клубніки, 2 п. полуничного желе, 1 скл. води, 0,5 скл. цукру. Клубніку почистити, додати цукор, залити водою. Кип”ятити 3 хв. Зняти з вогню, змолоти все блендером, щоб утворилось пюре. До гарячої полуничної маси всипати 2 п. клубнічного желе, добре перемішати. Залишити охолонути до напівзагуслого стану, викласти на бісквіт, покласти в холодильник до повного охолодження.

Крем.

800 г сметани, 1 скл. цукру, 1 п. ванільного цукру, 2 п. загущувача до сметани, 4 ст. л. гарячого шоколаду в пакеті

Сметану збити з цукром, поки цукор розчиниться. Додати ванільний цукор, збити, загущувач-ще трохи збити. Вкінці додати сухий гарячий шоколад ( в порошку), збити до однорідності.

Збираємо пляцок. Маковий бісквіт – полуничний прошарок – крем – коричневий бісквіт – крем – маковий бісквіт – помадка

0/5 (0 Reviews)