Інгредієнти:
Бісквіт з маком | |
---|---|
яйця | 8 шт. |
цукор | 1 скл. |
мука | 8 ст.л. |
порошок до печива | 2 ч.л.. |
олія | 2 ст.л. |
мак | 3 ст.л. |
Бісквіт з какао | |
яйця | 4 шт. |
цукор | 4 ст.л. |
мука | 2 ст.л. |
какао | 2 ст.л. |
Полуничний шар | |
клубніка | 500 г |
полуничне желе | 2 п. |
вода | 1 скл. |
цукор | 0,5 скл. |
Крем | |
сметана | 800 г |
цукор | 1 скл. |
ванільний цукор | 12 г |
загущувач сметани | 2 п. |
гарячий шоколад | 4 ст.л. |
Я дуже люблю поєднання клубніки з ніжним, м’якеньким бісквітом. Так і в цьому пляцку – соковитий полуничний прошарок добре підходить до макового бісквіту. Простий сметанний крем з какао, який добре пропитує коржі, додає пляцку з клубнікою ніжності та апетитності. Це хороший рецепт на літо, але пляцок з клубнікою можна приготувати і зимою, якщо є заморожена полуниця.
Як приготувати
Маковий бісквіт.
8 яєць, 1 скл. цукру, 2 ст.л. олії, 8 ст.л. муки, 2 ч.л. порошку до печива, 3 ст.л. маку.
Білки відділити від жовтків, збити в стійку піну. Додати цукор, збивати ще 10 хв. Додати жовтки, збити. Додати олію, муку, порошок до печива – збити. Додати сухий не мелений мак, перемішати. Влити у форму, застелену пергаментом. Випікати при температурі 180-190 гард. 40 – 50 хв, поки тісто підрум”яниться. Вийняти з форми. Остудити, розрізати горизонтально на 2 частини.
Бісквіт з какао.
4 яйця, 4 ст.л. цукру, 2 ст.л. муки, 2 ст.л. какао.
Білки відділити від жовтків, збити в стійку піну. Додати цукор, збивати ще 10 хв. Додати жовтки, збити. Додати муку, порошок до печива, какао – збити. Влити у застелену форму. Пекти при темп. 180 град. 40-50 хв.
Клубнічний прошарок.
500 г клубніки, 2 п. полуничного желе, 1 скл. води, 0,5 скл. цукру. Клубніку почистити, додати цукор, залити водою. Кип”ятити 3 хв. Зняти з вогню, змолоти все блендером, щоб утворилось пюре. До гарячої полуничної маси всипати 2 п. клубнічного желе, добре перемішати. Залишити охолонути до напівзагуслого стану, викласти на бісквіт, покласти в холодильник до повного охолодження.
Крем.
800 г сметани, 1 скл. цукру, 1 п. ванільного цукру, 2 п. загущувача до сметани, 4 ст. л. гарячого шоколаду в пакеті
Сметану збити з цукром, поки цукор розчиниться. Додати ванільний цукор, збити, загущувач-ще трохи збити. Вкінці додати сухий гарячий шоколад ( в порошку), збити до однорідності.
Збираємо пляцок. Маковий бісквіт – полуничний прошарок – крем – коричневий бісквіт – крем – маковий бісквіт – помадка
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!